Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 24-07-2021 10:47   Güncelleme : 22-07-2022 15:31

Nostalji Sineması Start Verdi

Gerze Belediyesi, ilçemiz liman içi mevkiinde oluşturduğu “Açık Hava Nostalji Sineması” Züğürt Ağa filmi ile galasını yaptı

Nostalji Sineması Start Verdi

Önceki yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı katkıları ve Sinema Genel Müdürlüğü film desteğiyle hayata geçirilen ve bu sezon da onaylanan proje kapsamında 2’nci sezonu başlayan Nostalji Açık Hava Sineması dün akşam Züğürt Ağa filmi ile galasını yaptı.

Gece, Gerzeli sanatçı Mesut Aktulga şefliğinde Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve sinema emekçileri adına bulunulan 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Film başlamadan önce kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Gerze Halk Eğitim Merkezi başta olmak üzere diğer paydaş kurumlarla da yapılan iş birliği neticesinde Gerze’de faaliyete geçirilen kurslarla kültür ve sanatı yaşatmaya gayret ettiklerini söyledi.

Şensoy, “Türk Halk Müziği, Türk Halk Oyunları, Çocuk ve Yetişkin Tiyatroları, Bale ve Modern Dans, enstrüman kursları ve el becerisini geliştirici kurslarla ilçemizde güzel işler başarmaktayız.

Bunların yanında birçoğumuzun çocukluğu, gençliği ve anılarını biriktirdiği yerdir Yazlık Sinemalar.

Mevsim Sineması, Sinema Arkadaş ve Yıldız Sineması ise Gerzelilerin hatıralarında yer alan, en güzel anılarını biriktirdiği ve 40 yıldır özlem duyduğu yer olarak akıllarda kalmıştı.

Bizler de ilçemizin en önemli kültürel faaliyetlerinden birisi olan Yazlık Sinemaları sizlerin özlemini dindirmek için Kültür ve Turizm Bakanlığı Katkıları ve Sinema Genel Müdürlüğü film desteğiyle Nostalji Açık Hava Sineması olarak geçtiğimiz yıl hayata geçirdik.

Böylelikle gelecek kuşaklara güzel hatıralar bırakmak üzere yaşama bir iz bırakıyoruz.

Güzel anıların başlangıcını yapacağımız bu geceye katılımlarınızdan dolayı teşekkür eder, iyi seyirler dilerim” diye konuştu.

AdminAdmin