Sağlık
Giriş Tarihi : 17-03-2022 13:19   Güncelleme : 18-03-2022 13:05

KETEM Konusunda Bilgilendirdi

Dr. Rümeysanur Küçük "Kendinize 10 dakika ayırın, kansere karşı koruyun"

KETEM Konusunda Bilgilendirdi

Sinop İl Sağlık Müdürlüğü Gerze İlçe Toplum Sağlığı Merkezi KETEM birimi tarafından Gerze Halk Eğitim Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezinde kanser konusunda duyarlılığın artırılabilmesi adına serviks kolorektal ve meme kanserlerinin erken taramasını yapıldığı ve GGT (Gaitada Gizli Kan testi) kiti dağıtılarak vatandaşların bilgilendirildiği, bu taramalar için vatandaşların KETEM birimine ve Aile hekimliklerine davet edildiği söylendi.

Konuyla alakalı olarak bilgisine başvurduğumuz Gerze Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Rumeysanur Küçük Gerze’de Kolon kanseri, Meme Kanseri ve Rahim ağzı Kanseri gibi konularda taramalar yaptıklarını ifade ederek, TSM’ye başvuran vatandaşların konunun yakından takipçisi olan KETEM birimi tarafından ücretsiz ve randevusuz taramalarını yaptırabileceklerini söyledi.

Ülkemizde sık görülen meme, rahim ağzı ve kalın bağırsak kanser taraması ile hem erken teşhis imkânına kavuşulduğu, hem de tedaviye erişimle birlikte hastaların yaşam süresi ve kalitesi artırıldığını kaydetti.

Dr. Rumeysanur küçük, kanser konusunda erken teşhisin hayat kurtardığının altını çizerek, serviks kolorektal ve meme kanserlerinin taramayla erken dönemde belirlenebileceğini ve bu sayede doğabilecek sıkıntıların önüne büyük oranda geçilebileceğini hatırlatarak, “hedefimiz Gerze’de taranmamış kişi kalmamasıdır” dedi.

AdminAdmin