Sağlık
Giriş Tarihi : 19-02-2022 15:37   Güncelleme : 19-02-2022 15:41

Sinop'ta açık kalp ameliyatları yeniden başladı

Sinop'ta ara verilen açık kalp ameliyatlarına tekrar başlandı.

Sinop'ta açık kalp ameliyatları yeniden başladı

Sinop Atatürk Devlet Hastanesinde pandemi nedeniyle bir süre ara verilen açık kalp ameliyatı (By-pass) yeniden yapılmaya başladı.

Vali Yardımcısı Abdullah Şahin, İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Reyhanlıoğlu, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Yalçın Atlı, Personel Destek Hizmetleri Başkanı Halil İbrahim Ustaoğlu, Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Muharrem Doğan ve hastane yöneticileri, verilen ara ardından ilk operasyonu geçiren hastaya geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Ameliyatı gerçekleştiren Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Arif Özdal Arslan başta olmak üzere hastanın anjiyosunu yapıp daha sonrasında kalp damar cerrahisinde operasyonu sürdüren kardiyologlara ve ameliyata eşlik eden anestezi uzmanına ve ameliyatta ve hastanın iyileşmesi sürecinde katkı sağlayan ekibe çiçek takdim edilerek teşekkür edildi.

Ameliyatı gerçekleştiren Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Arif Özdal Arslan, başarılı operasyon ardından mutluluğunu dile getirdi. Arslan; "Ekibimiz de 2 tecrübeli hemşire, 1 perfüzyonist ve 1 anestezi teknikeri vardı. Anestezi Uzm.Dr. Funda Seyhan anestezist olarak hastayı takip etti.  75 yaşındaki Mürüvvet T. Boyabat Devlet Hastanemize eforla gelen ağrı şikayeti ile kardiyoloji bölümüne geldi. Sonra Sinop Atatürk Devlet Hastanesine sevkle gelen hastamız Kardiyoloğumuz Dr. Fatih Tekin tarafından koroner anjiyografisi yapıldı. Tüm tetkiklerin ardından konseye giren hastaya açık kalp ameliyatı planlandı. Hastamız ve yakınları hastanemizde uzun aradan sonra ilk kez yapılacak olan ameliyat hakkında bilgilendirilerek onayları alındı. 15.02.2022 tarihinde operasyona alınan hastaya 3 buçuk saat süren ameliyatla 2’li bypass yapıldı. Aynı gün yoğum bakımda uyandırılan Mürüvvet T. solunum cihazlarından ayrıldı. Bir gün sonra mobilize edilen hastanın 2. Gün tüpleri çekilerek servise alındı.

Sağlık durumu iyi olan hastamızı iki gün içinde taburcu etmeyi planlıyoruz" dedi.

Açık kalp ameliyatı ile başarılı bir operasyon geçiren Mürüvvet T. ise kendisini ziyarete gelenlere ve ameliyat ekibine teşekkürlerini sunarak dua etti.

Sinop Atatürk Devlet Hastanesi kalp ve damar cerrahi ekibinin Ocak ayında Ankara ve İstanbul’da açık kalp ameliyatları eğitimlerini yenilediği öğrenildi.

AdminAdmin