Spor
Giriş Tarihi : 01-11-2021 14:09   Güncelleme : 01-11-2022 09:55

Dağcılardan, Cumhuriyet'i Anma Yürüyüşü

Sinop Dağcıları Cumhuriyet’i, Durağan Karakayalar zirvesinde andı

Dağcılardan, Cumhuriyet'i Anma Yürüyüşü

Sinop Dağcıları tarafından geleneksel hale getirilen Sinop Cumhuriyet’ i Anma Yürüyüşü Durağan ilçesinde yapıldı.

3’üncü Geleneksel Sinop Cumhuriyet’i Anma Yürüyüşü, 31.10.2021 Pazar günü Yeşil Gerze Dağcılık ve Spor Kulübü, Sinop Orman Spor, Ayancık Dağcılık Grubu, Boyabat Dağcılık Yürüyelim Arkadaşlar Grubu, Alaçam Dağcılık Kulübü ve Durağan Dağcılık Grubu üyesi Doğasever Dağcılar’ın katılımı ile Durağan ilçesinde gerçekleşti.

Etkinlik ile ilgili konuşan Yeşil Gerze Dağcılık Kulübü Başkanı Birol Sazak, geleneksel hale getirilen Cumhuriyet’i Anma Yürüyüşü’ nün bu yıl 3’ üncü kez düzenlendiğini belirtti.

Sazak, “Durağan Buzluk Yaylası’nda bulunan 1178 rakımlı Karakayalar zirvesine tırmanış yaptık. Cumhuriyetimizi anma adına her yıl geleneksel hale getirdiğimiz bu faaliyetin 3’ üncüsünü Durağan ilçemizde yaptık.

Bu etkinlikte bize ev sahipliği yapan Durağan Belediye Zabıta Amiri Cengiz Günay’a, Durağan Doğa Sporları Yürüyüş Grubu’na ve etkinliğe katılan tüm doğa dostlarına sonsuz teşekkürler ediyorum.

Gelecek yıllarda da bu anlamlı faaliyet devam edecek. Sanırım seneye Sinop merkez Sinop Orman Spor ya da Boyabat Yürüyelim Arkadaşlar Grubu’nun belirleyeceği bir rotada hep birlikte yürüyeceğiz” diye konuştu.

AdminAdmin