Spor
Giriş Tarihi : 15-06-2019 16:55   Güncelleme : 15-06-2019 18:38

Gerzeli güreşçiler Kırkpınar’a hazırlanıyor

Gençlere Ata sporunu sevdirmek için yıllardır er meydanında ter döken baba-oğul, Gerzeli güreşçileri Kırkpınar'a hazırlıyor

Gerzeli güreşçiler Kırkpınar’a hazırlanıyor

Gerze Halk Eğitim Güreş Takımı sporcuları, 1 – 7 Temmuz tarihinde Edirne’de düzenlenecek 658. Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne tam gaz hazırlanmaya devam ediyor.

Antrenörlüğünü Gerzeli Milli Güreşçi Başpehlivan Adil Yiğit’in yaptığı güreş takımı, Kırkpınar’da kurulacak er meydanında rakiplerini elemek için üstün gayret göstererek sık sık antrenman yapıyorlar.

Takım antrenörü Yiğit, Gerze’nin ismini Kırkpınar’da duyuracaklarını dile getirerek; “Genç sporcularımızın Ata Sporumuz olan güreşte başarı elde etmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Sık aralıklarla yaptığımız antrenmanlarımız inşallah Er Meydanında meyvesini verecek ve Gerze’ye dereceyle döneceğiz. İlimizin ve ilçemizin ismini Kırkpınar’da duyuracağız” dedi.

Gençlik Hizmetleri Sinop İl Müdürlüğü Güreş Antrenörlerinden aynı zamanda Başpehlivan Adil Yiğit’in oğlu olan Mustafa Yiğit, ilçemiz Festival alanında gerçekleştirilen antrenmanlara katılarak genç güreşçilere eğitim verdi. Baba oğul birlikte gençlere Ata sporunu sevdirmek adına yıllardır er meydanlarında ter döken Adil Yiğit ve Mustafa Yiğit, bu yıl çok iyi hazırlandıklarını ifade ettiler.

Antrenmanlara katılan Mustafa yiğit yaptığı açıklamada; “Milli Güreşçi Başpehlivan Adil Yiğit himayelerinde Gerzeli güreşçilerimiz Kırkpınar’a hazırlanmaya devam ediyorlar. İlimiz ve ilçelerimizden toplamda yaklaşık her boydan 60 sporcumuzla Kırkpınar’a katılım sağlayacağız. Minder müsabakalarını tamamladılar. Türkiye Şampiyonalarında il ve ilçe sporcuları dereceler elde etti. Şimdi sırada Kırkpınar var. Yüzyıllardır Edirne’de kurulan er meydanına, ilimiz ve ilçe sporcularımız çıkarak bizleri temsil edecekler. Daha önce Kırkpınar’da derece alan sporcularımız var. Amacımız aynı başarı çıtasını yükselterek devam ettirmek” şeklinde konuştu.

Antrenörler Adil ve Mustafa Yiğit, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy'a da verdiği destekten dolayı ayrıca teşekkürlerini sundular.

      

Seda ŞengülSeda Şengül