Yaşam
Giriş Tarihi : 27-10-2022 17:03   Güncelleme : 27-10-2022 17:44

Yatılı Erkek Hafızlık Kur’an Kursu’nun temeli atıldı

Sabriye Öztürk - Cemile Öz Yatılı Erkek Hafızlık Kur'an Kursu Temel Atma Töreni dualarla yapıldı

Yatılı Erkek Hafızlık Kur’an Kursu’nun temeli atıldı

İlçemiz Cumhuriyet Mahallesi Hasan Paşa Caddesi Pelikan Sokakta Kasım Öztürk’ ün yerini bağışladığı, Kasım Öztürk ve Enver Öz’ ün finansal destek sağladığı 1030 m² alanda, 6 katlı, 50 yatak kapasiteli Sabriye Öztürk - Cemile Öz Yatılı Erkek Hafızlık Kur'an Kursunun temeli atıldı.

Yavuz Selim Cami müezzin kayyumu Mesut Duman’ ın Kur’ an- ı Kerim tilaveti ile başlayan tören, yapılan konuşmalar ile devam etti.

Hafızlık hizmetleri ilçemizde başarıyla devam ediyor

Gerze İlçe Müftüsü Bayram Karar, Kur’ an öğreniminin önemli adımlarından birisinin hafızlık eğitimi olduğunu belirterek, “ilk hafızımız peygamber efendimizdir. Peygamber efendimiz haber vermiştir ki: ‘Bir kimse Kur’ an-ı Kerim’ i ezberler ve gereği gibi güzelce okursa o kimse vahiy getiren şerefli meleklerle beraberdir’

Yine hafızlıkla Kur’ an-ı Kerim’ in ezberlenmesindeki faziletlerle alakalı peygamber efendimizin verdiği müjdeler sebebiyle asr-ı saadetten günümüze hafızlık hizmetleri çalışmaları dalga dalga yayılmıştır bu kutsal dalga Gerze’mize de ulaşmıştır.”   

İstikbalimiz Kur’ an-ı Kerim ile aydınlanıyor

“2017 yılında Gerze’ de başlatmış olduğumuz eğitimlerimiz gelişerek, her geçen gün daha da güçlenerek devam etmektedir. Bir taraftan Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulunu okuyan diğer taraftan da hafızlık yapan 12 tanesi hafızlıklarını tamamlayarak belgelerini aldılar. Diğer hafızlarımızda onların peşi sıra geliyor” diye konuştu.

Dünya’ nın ahiretin tarlası olduğuna dikkat çeken, kursun finansal desteğini sağlayan İlim Yayma Cemiyeti Gerze Başkanı Enver Öz, binanın fiziksel özelliklerini anlatarak binanın kazasız belasız tamamlanması için temennilerde bulundu.  

Sinop dini çalışmalar bakımından iyi durumda

Sinop ve ilçelerinde hafızlık kurslarının yaygınlaştığını belirten Sinop İl Müftüsü Mustafa Düzgüney, daha önce yatılı kursu olmayan 2 ilden birinin Sinop diğeri Tunceli olduğunun altını çizdi.

Düzgüney, “hem ilimiz hem de ilçelerimizde hafızlık kurslarımız yaygınlaşıyor. Ayancık ilçemizde ihtiyacımız var; Türkeli’ de 1 yatılı Kur’ an kursumuz var; merkezimizde de var; elhamdülillah Sinop olarak iyi durumdayız.

Gerze’nin özel bir konumu var. Sivil Toplum Kuruluşu olan İlim Yayma Cemiyeti Gerze’ de çok iyi bir enerji, izlenim oluşturmuş” ifadelerini kullandı.

Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy da Gerze’ de çok büyük farklılıklar olduğunu belirterek hayır sahiplerine teşekkür etti.

Allah, öbür dünya için malından bizleri vazgeçebilenlerden eylesin

Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, bu dünyaya imtihan için geldiğimizi kaydederek önemli bir eserin temel atılmasına şahitlik edeceklerini söyledi.

Dundar, “Rabbim İslam yurdu olan Anadolu coğrafyasında bu kurumların sayısını artırsın. Biz bu dünyaya bir imtihan için geldik, tüm çabamız, tüm hedefimiz esas yaşama yurdunu selamet yurdu edinmek içindir. Tüm bu malların hepsi yok olup gidecek, hepsi aslında öbür yurdun rızkı olmak için bize nasip olmuş. Biz maalesef malın mülkün esiri oluyoruz, en nihayetinde toprağın altına giriyoruz. Bir avuç toprak tüm çabamızın sonucu oluyor.

Çocuklarımız bizim göz bebeklerimiz, onları her türlü beladan sakınıyoruz. Kur’ an bizim temel rehberimiz. İnşallah bu eserimizde Kur’ an-ı Kerim rehberliğinde nesillerin yetişmesine vesile olur” dedi.

Gerze İlçe Müftülüğü bünyesinde oluşturulan Kasım Öztürk’ ün yerini bağışladığı, Kasım Öztürk ve Enver Öz’ ün finansal destek sağladığı kursun açılışına,  Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Dikmen Kaymakamı Feyza Nur Kılıç, İl Müftüsü Mustafa Düzgüney, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Dikmen Belediye Başkanı Adnan Acar, Gerze İlçe Müftüsü Bayram Karar, Dikmen İlçe Müftüsü Faruk Al, İlçe Gençlik Ve Spor Müdürü İsmail Karaman, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nazım Aksu, Gerze MYO Müdürü Öğr. Gör. Mehmet Keskin, muhtarlar, kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.

AdminAdmin