Eğitim
Giriş Tarihi : 23-12-2014 12:36   Güncelleme : 23-12-2014 12:20

Din Görevlilerine Bonzai Semineri

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından Müftülük Toplantı Salonunda Din görevlilerine Bonzai hakkında seminer verildi.

Din Görevlilerine Bonzai Semineri
 Seminere Sinop Kaçakçılık ve Organize Şuçlarla Mücadele Şube Müdürü Oğuz Lale ve Gerze Müftüsü Alı Işık’ın yanı sıra çok sayıda din görevlisi katıldı. Seminere konuşan Lale, son zamanlarda kullanımı hızla artan Bonzai ve bu konuda alınması gereken önlemler hakkında din görevlilerini bilgilendirdi.

Uyuşturucu İl Eylem Planı ve Tubim İl Temas Noktası temsilcisi olarak son yılların en tehlikeli uyuşturucu maddeleri arasında gösterilen ve kullanım yaşı oldukça düşük olan Bonzai’nin kullanımının önüne geçmek için bilgilendirme seminerleri düzenledikleri belirten Lale, Sinop çapında başlatılan bilgilendirme çalışmaları kapsamında Gerze ilçesinde din görevlileriyle bir araya geldiklerini kaydetti.

Lale Seminerde, bonzai ve jamaika kullanan kişilerin vücutlarında ağız kuruluğu, gözlerde kanlanma, vücutta sivilce, deri döküntüleri, halüsinasyon görme, bilinç kaybı gibi etkilerin görüldüğünü ifade ederek, "Bu maddeleri kullananlar ani kalp krizi ile üç aşamada hayatlarını kaybettiğini belirtti.

 

Lale son olarak Kannabinoid’in sentetik çeşidi olan bonzainin, üç dört sene içinde yaygınlaşan ve son bir senede ise kullanım oranı bakımından adeta patlama yaşanan bir madde olduğunu vurgulayarak, kamuoyunun yeterli anlamda bilgilendirilmesi gerektiğini kaydetti.

hakan akbaşhakan akbaş