Sağlık
Giriş Tarihi : 12-02-2015 10:52   Güncelleme : 12-02-2015 12:55

Törenle Hizmete Sunuldu

Sağlık Bakanlığı tarafından acil sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere İlimize tahsis edilen tam donanımlı 5 yeni ambulans düzenlenen törenle hizmete girdi.

Törenle Hizmete Sunuldu
 Sinop Valiliği önünde düzenlenen törene Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu,, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bak. Müşaviri Valilik Yatırım Danışmanı Hayati Yaşar, İl Sağlık Müdürü Gökhan Telatar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Alpay, AK Parti İl Başkanı Ali Çöpçü, sağlık çalışanları ve davetliler katıldı.

Protokol tarafından kesilen kurdele sonrası hizmete giren ambulanslar hakkında bilgiler veren İl Sağlık Müdür Vekili Uzm.Dr. Gökhan Telatar şunları söyledi. Sağlık Bakanlığımız tarafından İlimize tahsis edilen 5 ambulansla birlikte Sinop genelinde hizmet veren ambulans sayısının 42’ye ulaşmıştır. Bu ambulanslarımızın 1 tanesini Durağan, 1 Erfelek, 1 Saraydüzü İlçemize diğer 2’si de merkezde hizmet verecektir.. Bu hizmetin ilimize sunulmasında emeği geçen başta Sayın Valimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz” dedi.


Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger ise törende yaptığı konuşmada. “Son dönemde biliyorsunuz ülkemizde sağlık alanında çok önemli atılımlar yapılıyor. Sinop’ta bu atılım ve yatırımlardan payına düşenden fazlasını alıyor. Sinop Türkiye’nin en yaşlı nüfusunu barındırıyor oransal olarak. Dolayısıyla Sinop’un sağlık hizmetlerinde daha hassas olması gerekiyor.Sağlık hizmetleri kamu memnuniyeti anketinde, Türkiye’de en üst düzeyde memnuniyetin olduğu alanlardan bir tanesi. Sinop’ta da vatandaşlarımızın yüzde 95’i sağlık hizmetlerinden memnuniyetini ifade ediyor. Tabi bu memnuniyet oranı daha da yukarıya çıkacak. Sağlık Bakanlığımızca İlimize tahsis edilen ambulanslarımızın Sinop’umuza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.Başta hükümetimiz olmak üzere ambulansların İlimize tahsisinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi.
Konuşmaların akabinde Vali Köşger ve beraberindekiler İlimize tahsis edilen ambulansları inceleyerek bilgiler aldı.

AdminAdmin