Sağlık
Giriş Tarihi : 18-12-2017 16:40

Yüksek Tansiyon Ölüme Kadar Götürüyor

Yüksek tansiyon sınırı “14-9”dan “13-8”e indirildi. Bu sınır yüksek tansiyonu düşük tutabilmek adına bir alarm görevi de görecek

Yüksek Tansiyon Ölüme Kadar Götürüyor

Yüksek tansiyon sınırı “14-9”dan “13-8”e indirildi. Bu sınır yüksek tansiyonu düşük tutabilmek adına bir alarm görevi de görecek.

Amerika Birleşik Devletleri Kalp Derneği, yüksek tansiyonla mücadele için önemli bir adım attı. Tansiyon sınırını düşürerek, olası bir yüksek tansiyona erkenden müdahale edilmesini amaçlayan yeni karar, henüz Türkiye tarafından tanınmış değil.

Ahmet Bağçeci yüksek tansiyonu açıkladı

Gerze Aile Sağlığı Merkezi’nde görev yapan Doktor Ahmet Bağçeci, konuyla ilgili gazetemiz mikrofonlarına açıklamalarda bulundu. Yüksek tansiyonun, kalp damar rahatsızlıkları ve felç gibi hastalıklar için çok önemli bir risk faktörü olduğunun altını çizdi.

Yüksek tansiyonda erken teşhis ve tedavinin hayati bir önem taşıdığını vurgulayan Bağçeci, “her insan aralıklı dönemlerle tansiyon ölçümü yaptırmalı. Sağlıklı bir birey bile yılda en az bir kez tansiyonunu ölçtürmelidir.

Tedavi edilmezse çok büyük sorunlara yol açıyor

Tansiyon hastalığı, ömür boyu sürebilen bir hastalıktır. Ama diyet, düzenli beslenme, tuz alımının kısıtlanması, spor ve sağlıklı yaşamla kontrol altına alınabilmektir.

Tedavi edilmeyen yüksek tansiyon hastalığı, kalp krizi, kalp yetmezliği gibi kalp hastalıkları, dolaşım bozuklukları, beyin kanaması, felç, böbrek yetmezliği, denge bozukluğu gibi komplikasyonlara neden olabilir. Bu hastalığın önüne geçmek için ilaç kullanımı ve düzenli kontrol şarttır” şeklinde konuştu.

Haber: Kaan TÖNGELCİ / Gerze'nin Sesi

Erkan TaşErkan Taş