Siyaset
Giriş Tarihi : 15-11-2019 09:59

"Asıl Olan Protokolde Yer Almak Değil"

Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un Sinop ziyareti sırasında kendisine protokolde yer verilmediğine ilişkin kenara konuldu gibi başlıklarla çıkan asılsız haberlere yanıt verdi.

"Asıl Olan Protokolde Yer Almak Değil"

Orman Bakanlığınca “Geleceğe Nefes” kampanyasınca yürütülen 11 milyon nefes fidan dikme etkinliği kapsamında Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk 11 Kasım 2019’da Sinop’a geldi.

Fidan dikme etkinliğine Sinop Valisi Köksal Şakalar, AKP Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş ve Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan olmak üzere bir çok protokol üyesi katıldı.

Etkinlik sırasında protokol oturma alanında Barış Ayhan’ın olmaması dikkat çekmişti.

Bunun üzerine “Protokolde Sinop Belediye Başkanına Protokolde Yer Verilmedi” iddialarına cevap verdi.

Barış Ayhan konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Tarım ve Orman Bakanlığı'mızca 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen ''Geleceğe Nefes'' kampanyasını Sinop'ta Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk'un katılımlarıyla büyük bir coşkuyla gerçekleştirdik, fidanlarımızı toprakla buluşturduk. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk'un teşrifleri münasebetiyle protokol üyeleri Sayın Valimiz Köksal Şakalar ve Sayın Milletvekilimiz Dr. Nazım Maviş eşleri ile katılım gösterdikleri için protokol alanında Sinoplu’nun nezaketini, misafirperverliğini göstermek adına onlara öncelik verdik. Asıl olan protokolde yer almak değil; Sinoplu ile iç içe olmak, halkımızın gönlünde yer almak ve onlarla beraber olmaktır. Yerel ve ulusal medya organlarında yanlış anlaşılmalara mahal verebilecek haberleri takip ediyorum. Değerli basın mensuplarımıza hassasiyetleri için teşekkür ediyor, kıymetli Sinoplulara sevgi ve saygılarımı sunuyorum" diyerek yanlış anlaşılmalara kibarca açıklık getirdi.

AdminAdmin