Siyaset
Giriş Tarihi : 28-12-2019 11:45   Güncelleme : 28-12-2019 18:48

CHP İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu Belirlendi

Cumhuriyet Halk Partisi, Gerze Olağan Genel Kurul Toplantısı 27 Aralık 2019 Cuma günü gerçekleşti

CHP İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu Belirlendi

Gerze’de gerçekleşen olağan genel kurul toplantısı açılışını parti üyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Hüseyin Şahin gerçekleştirdi. Ardından kongrenin divan başkanlığına ilçemiz baro temsilcisi Avukat Kadir Olgunsoy, başkan yardımcılığına ve yazman olarak Birol Sazak, Ferhat Hançer ve Semra Demir seçildi.

Divan üyelerinin seçimi sonrası program başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Hüseyin Şahin yönetim kurulu çalışma ve hesap raporunun ardından okunmasından sonra ilçe başkanı, yönetim kurulu üyelikleri, il kongre delege aday adayları okundu.

Ardından Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu başta olmak üzere, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve Tuncay Özkan, Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, İzmir Milletvekili Atilla Sertel, İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker ve Sinop Eski Milletvekili Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Engin Altay’ın mesaj ve selamları iletildi.

Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanı adayı olarak Nihat Erdal ve yönetim kurulu üyelerine ait liste, blok listeyle oylanması yönündeki önerge kabul edildi.

Kongre’de konuşmacı olarak Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Nihat Erdal kürsüye çıkarak konuşmasını gerçekleştirdi.

Erdal, tüm katılımcıları selamladıktan sonra konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Partimizin kurucusu Atatürk’ün ilke ve değerlerine sahip çıkmaya kararlı olarak bir kongre gününe daha ulaştık. Ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılı ve güç koşullarda çalışma azmimizi daha da pekiştirmekte. İktidara yürüyen Cumhuriyet Halk Partisinde buluşmayı zorunlu kılmaktadır. 31 Mart yerel seçimleri öncesi zorunlu atama ile göreve gelen yönetim kurulumuz bu güne kadar parti tüzüğümüze, yasa ve yönetmeliklere uygun hareket etmiş, yapıcı sorunları giderici, örgütü dinamik tutma işlevini sürdürmüştür. İlçemizin köy ve mahalleleri üye ve delege katılımları bazında incelenmiş, geziler yapılmış, mevcut üyelere ulaşılıp delegeler demokratik bir biçimde seçimle belirlenmiştir.

 Önemli olan tüm siyasi hırs ve kariyer beklentisinden uzak. Kişisel menfaat rant düşüncesi olmayan, önyargılardan arınmış, iktidara odaklanmış bir örgüt yapısının oluşturulmasıdır. Şahsım ve örgüt yöneticisi arkadaşlarımla görev süresi boyunca bu anlayışı kendimize ilke edindik. Aynı anlayışla yolumuza devam etmek istiyoruz. Bu zorlu süreçte beraber yürüdüğümüz tüm yol arkadaşlarıma, katkı sunan tüm partililerimize ve halkımıza huzurlarınızda bir kere daha teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle kongremizin başarılı geçmesini diler hepinizi saygılarımla selamlarım” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Gerze İlçe Başkanı Nihat Erdal’ın ardından, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı İnan Savaş Yüksel konuşma yaptı.

Katılımcıları tek tek selamlayan Yüksel, Gerze’den önce yaptıkları iki kongre yapıldığını ve Gerze kongresinden sonra da diğer ilçelerde yapılmaya devam edeceğini kaydederek, ülke ekonomisine de değinirken asgari ücretin yoksulluk sınırının altında olmasına dikkat çekti. “Ülkemizin geldiği bu noktada Cumhuriyet Halk Partisi için iktidar ışığı gözükmeye başladı. Kongrelerimiz inşallah iktidara giden bu kongreler sonucunda gerçekleştireceğimiz kurultayda Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetecek kadrolar seçeceğimizi ümit ediyorum” diyen Yüksel gerçekleşen Gerze Kongresinin ilçemize ve vatandaşlara hayırlı olması temennisinde bulundu.

Önceki iki dönem üst üste belediye başkanlığı yapmış olan Osman Belovacıklı da konuşmacılar arasında yerini alırken “Tüm olağan dışı olayların yaşandığı bu ülkede hayretle karşıladığımız işlerin yapıldığı bu ülkede Atatürk ilke ve inkılaplarına Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkan bir tek Cumhuriyet Halk Partiler kaldı. Atatürk ilke ve inkılaplarına doğrultusunda hareket eden bu ülkedeki vatansever insanlar bence en kıymetli insanlardır Allah size önce iyilik ve sağlık versin çünkü bu ülkenin size ihtiyacı var” sözleriyle konuşmasına başladı.

10 yıllık Belediye Başkanlık sürecinde yaptığı çalışmaları özetle anlatan Belovacıklı, bu dönem seçimi kaybetmelerindeki en temel etkenlerden birinin parti içerisindeki kişisel çıkarlar ve bir takım kesimin egolarından dolayı olduğunu belirtti.

Kimseye vefa borcunun olmadığını söyleyen Belovacıklı “Kimseye vefa borcumuz yok arkadaşlar benim bir tek partime vefa borcum var. Bu kötü zamanlarda ilçe yönetimimizi bırakıp giden insanlardan sonra bu görevi üstlenen başta Nihat başkanım olmak üzere tüm yönetimdeki arkadaşlara gerçekten minnet borcum var. Onlar en kötü zamanlarda ellerini taşın altına koydular ve gerçekten gece gündüz demeden çalıştılar ama olmadı… Yeni seçilecek yönetimin çok başarılı olacağına inanıyorum. Her zaman için yönetimin yanındayım ne yapılması gerekiyorsa yönetimle birlikte çalışacağım. Onların yanındayım arkadaşıyım, kardeşiyim, bu partinin bir neferiyim’’ diyerek yeni yönetime başarılar dilerken Cumhuriyet Halk Partisinin en kısa sürede iktidar olacağı inancını taşıdığını söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.

Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan iki yıl önce aynı kürsüde Sinop İl Başkanı olarak, iki yıl sonra ise yine aynı kürsüde Sinop Belediye Başkanı olarak kürsüye çıktığını ve bunun gururunu yaşadığını belirterek 27 Aralık 2019 Cuma günü yapılan Gerze İlçe Kongresindeki konuşmasını gerçekleştirdi.

“Bugün bu salonda olması gereken değerli parti üyelerimizin umuyorum bugün burada olmaktan daha geçerli mazeretleri vardır. Bana sorarsanız bir Cumhuriyet Halk Partilinin geçmişte ne yaşanırsa yaşansın özellikle mağlubiyetle çıkılmış bir seçimden sonra partisine sahip çıkmak ona daha sıkı sarılmak gibi bir sorumluluğu vardır. Bir Cumhuriyet Halk Partilinin partisinin geçmişte ne yaşanırsa yaşansın ilçe kongresine gelmek gibi bir sorumluluğu vardır” diyerek partinin gerçek sahibinin parti üyeleri olduğunu kaydeden Ayhan, bundan sonraki yönetime çok fazla sorumluluk düştüğünün altını çizdi.

En kısa sürede parti içi iyileşmelerin olması gerektiğini belirterek, geçmişin değil geleceğin konuşulmasını, geçmişe dair konuşulacak şeylerin de sevgi saygı ve parti disiplin çerçevesinde olması gerektiğini vurgulayıp bundan sonraki yönetime de her zaman destekçi olacağının altını çizdi.

Son olarak Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Üyesi Barış Karadeniz konuşma gerçekleştirdi.

Tüm katılımcıları selamlamasının ardından ilk olarak şehir içindeki yolların durumuna değinirken şehir içi yollarının köy yollarından farksız olduğunun altını çizdi. Önceki dönem belediye başkanı olan Osman Belovacıklı’yı görev süresi boyunca yapmış olduğu çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Meclisteki bütçe görüşmelerine de değinen Karadeniz, mecliste yapmış olduğu konuşmasına benzer bir konuşma gerçekleştirerek başta saray bütçesi olmak üzere ülkedeki yapılan fuzuli harcamalar ve asgari ücretteki zam oranının oldukça düşük bir rakam olduğunu belirtti.

“Ülkemizde 4 milyon Suriyeli var. Her bir fert başına 126 lira para veriyoruz kendi ülkemizdeki emekçilere 304 lirayı lütuf olarak sayıyoruz. Zihniyet bu ve bu zihniyetten çok kısa sürede kurtulacağız. Bundan sonra örgüt içi dengeleri koruyarak iktidar yolunda barış ve huzur içinde bu yolu kat etmemiz lazım. Bu ülkenin ihtiyacı olan adaleti hak ve hukuku tekrar bu ülkeye geri getirmek zorundayız. Her bireye artık büyük görev düşüyor” diyen Karadeniz, Cumhuriyet tarihi boyunca 90 yıllık birikimi olan değerlerinin 2002 yılından beri satıldığını kaydederek sözlerine şu şekilde devam etti;

“O çok büyük gördüğümüz TEKEL fabrikalarını, ASELSAN’ı, TürkTelekom’u, şeker fabrikalarını sayamayacağım kadar çok fabrikaları, bu ülkenin geçmişini değil geleceğini sattılar. Bu çok büyük ve ağır bir vebaldir. Bu vebalin altında kendileri de ezilmeye başladı. Şeker fabrikalarını Amerika’ya satıp, şekeri Amerika’dan ithal eder hale geldik. Bu bir akıl tutulmasıdır…” diyerek, 5 Martta göreve gelen Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı ve Yönetim Kuruluna yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür edip bundan sonraki çalışmalarda da başarılı olacaklarına duyduğu inancı ve her zaman destekçi olacağını belirtti.

Konuşmalardan sonra ilçemiz Baro Temsilcisi Avukat Kadir Olgunsoy da bir konuşma gerçekleştirdi.

Yapılan tüm konuşmaların ardından ilçe başkanı ve yönetim kurulu için oylama başladı. Oylama sonucunda Nihat Erdal yeniden ilçe başkanı seçilirken, yönetim kurulu asıl üyeleri Alp Arslan, Yaşar Aşıcı, Nurcan Baydur, Sebahattin Belovacıklı, Erol Metinkaya, Onur Mızraklı, Birol Sazak, Hüseyin Şahin, Nuriye Şanlı, Kemal Tokur, Meliha Vardal, Hasan Yücel Yuvacı, yönetim kurulu yedek üyeleri olarak Mustafa Ünal, Ali Yılmaz, Fethi Kabaş, Sebahat Kalay, Kadir Hayırcı, Sabri Boz, Musa Topçu, Yasemin Mızraklı, Levent Altunel, Tülay Çakır, Hasan Akgün ve Varol Altun seçildi.

İl Kongresi Delege Adayları ise Nebahat Altun, Ahmet Aydın, Osman Belovacıklı, Kamer Yıldız Beşcanlar, Emin Büyükbaş, Yaşar Demirbaş, Süleyman Dereli, Nihat Erdal, Şaban Erol, Kadir Olgunsoy, Hakkı Peker, Fatma Sarıkaya, Hüseyin Şahin, Kemal Tokur, Mithat Tuzcuoğlu, Nilgün Ünlütürk oldu.

AdminAdmin