Siyaset
Giriş Tarihi : 23-12-2014 12:47   Güncelleme : 23-12-2014 12:30

Ersoy, Ensar Vakfının Konuğu oldu

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Ensar Vakfı Ankara Şubesinin konuğu olarak bir konferans verdi.

Ersoy, Ensar Vakfının Konuğu oldu
 TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve İlimiz Ak Parti Milletvekili Mehmet Ersoy Ensar Vakfı Ankara Şubesinin konuğu olarak bir konferans verdi.

Ensar Vakfı'nın "Ensar Buluşmaları" etkinliğinde konuk olan Ersoy  “İç Güvenlik Paketi ve Çözüm Süreci” konulu bir konuşma gerçekleştirdi.

Ensar Vakfı Ankara Şubesi Başkanı Av. Ercan Poyraz'ın açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen ERSOY "...Öncelikle terörü anlamak için, içinde bulunduğumuz coğrafyayı iyi tanımamız gerekiyor. 1914’te çizilen Türkiye sınırlarını da iyi bilmemiz gerekiyor. Mısır’ın, Libya’nın, Filistin’in, yaşadığı acı, ızdırap neyse aynısı bugün Türkiye’de de yaşatılmak istendi. Olaya buradan baktığımız zaman birçok şeyin nedenini de daha iyi kavrarız." dedi ve şunları kaydetti:

“PKK, yıllardır bu ülkede maşa olarak kullanılan, Marksist, Leninist ve ayrılıkçı ideolojiye sahip bir örgüttür. Yıllarca hem İran hem Irak’ı ve bölgenin en güçlü ülkesi olan Türkiye’yi de hedef aldı. Terör, sadece sosyal hayatımızı çekilmez hale getirmekle kalmıyor, ayrıca bizi finansal yönden de olumsuz etkiliyor. Böyle bir terör örgütü varsa ve sizin silahlarınıza paranıza ihtiyacı varsa siz de ona istediğinizi yaptırabiliyorsunuz. İsrail ve Amerika da bunu en iyi şekilde kullanıyor.”“Biz, bu terör örgütüyle 30 yıl mücadele ettik. Hâlbuki hiç düşünmedik, biz bu insanlarla neden savaşıyoruz? Gece, evlerimiz bombalandığı zaman sadece hırs ve intikamla sabahlıyorduk. Bu zamana kadar sanki bir düşmanla savaşıyor gibi kendi topraklarımızı bombaladık. Sonuçta elli bin insanımız öldü ve yaklaşık üç milyon insan evlerini terk etti. O yılların Türkiye’sini günümüz gençleri bilmez. Ama biz televizyondaki o savaş sahnelerini bizzat Güney Doğu’da yaşadık.”“Çözüm süreci, aslında bütün bu sorunların yaşanmasını engelleme arayışları sonucunda ortaya çıktı. Türkiye’de artık Kürt meselesi çözülmüştür. Asıl çözülmesi gereken terör meselesidir. Çözüm sürecini terör örgütünün isteklerini gerçekleştirmek için başlatmadık, Bu coğrafyada farklı kültürlerin bir arada, özgürce ve demokratik bir yaşam sürdürmeleri için başlattık. Ama hiçbir şekilde ‘‘Ortak devlet, ortak millet, tek dil ve tek bayrak’’ düşüncesinden taviz vermedik ve vermeyeceğimizi de belirttik. Türkiye’nin şu anki durumunu hafife almayın. Çözüm süreci ile birlikte 20 yıldır yaylasına çıkamayan insanlar yaylalarına çıkabildiler. Unutmayın ki bu işi samimi olarak isteyen bizden başka kimse yok. Özet olarak çözüm süreci, protesto etmek  isteyen herkese söz hakkı veren fakat bunu hukuki kurallar çerçevesinde yapmasına müsaade eden bir süreçtir.”

Düzce Milletvekili Osman ÇAKIR, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İlyas Aydoğan, Başbakanlık Müşaviri Sn. Kemal YURTNAÇ, Ankara Vali Yardımcısı Nihat NALBANT, Merkez Müftüsü Yalçın TOPÇU, Emniyet Müdürü İzzet Tuna, Pursaklar Kaymakamı İhsan KARA, Ensar Vakfı Yalova Şubesi Başkanı Ali Ekber POLAT, Ensar Vakfı Çankaya Şubesi Başkanı Mustafa Uludağ, Ensar Vakfı Yenimahalle Şubesi Başkanı Bayram Ali Keleş  ve çok sayıda bürokrat, akademisyen ve siyasetçinin katıldığı konferans sonrasında Düzce Milletvekili Osman ÇAKIR tarafından ERSOY'a bir teşekkür plaketi de takdim edildi.

Program sonunda yapılan kahve ikramı ile vakıf yöneticileri, siyasetçi ve bürokratlardan oluşan topluluk ERSOY ile beraber sohbet etti ve  değerlendirmelerde bulundu.

 

hakan akbaşhakan akbaş