Siyaset
Giriş Tarihi : 08-02-2015 20:38   Güncelleme : 08-02-2015 20:57

Ersoy; “Siyasete Sinop'ta Devam Etmek İstiyorum!“

Yaklaşan genel seçimler öncesi, aday adaylığı süreci ile birlikte hareketlilik kazanan siyasi arenanın rüzgârı, bu söyleşiyle birlikte yön değiştirecek.

Ersoy; “Siyasete Sinop'ta Devam Etmek İstiyorum!“
 Yaklaşan genel seçimler öncesi, aday adaylığı süreci ile birlikte hareketlilik kazanan siyasi arenanın rüzgârı, bu söyleşiyle birlikte yön değiştirecek.
Ak Parti Sinop Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Ersoy ile 2015 seçimlerini, adaylık sürecini, milletvekilliği süresince yapmış olduğu hizmetleri, ileriki süreçlerde yapılacak yeni hizmetlerin yanı sıra Sinop ve ilçemiz hakkında önemli sorular yönelttik.
GERZENİNSESİ: Milletvekilliği noktasında yeniden bir yapılandırma olacağı söyleniyor. Ve kamuoyunda sizin başka yerden aday olacağınız belirtiliyor. Nereden aday olacaksınız?

MEHMET ERSOY: Milletvekili adaylarının belirlenmesi, tamamen Genel Merkezimizin takdirine bırakılmıştır. Genel Merkezimiz bugüne kadar yaptığı uygulamalarla, geliştirdiği tecrübeler ve kriterleri takip ederek, nihai olarak MYK kararıyla belirlemektedir.
Benim Sinop dışında Türkiye'nin herhangi bir ilinden milletvekili adayı olmak gibi bir düşüncem, bir arzum asla yok. Ancak siyasete devam etmek istiyorum ve siyasete Sinop Milletvekili olarak devam etmek istiyorum. Çünkü Sinop'ta oluşturduğumuz üçlü gönül bağını önümüzde ki sürece aktarmak, Sinoplu ile birlikte, Sinop için, hizmet odaklı çalışmaların devam etmesini istiyorum. Bu soruya verebileceğim cevap budur.
 
GERZENİNSESİ: Sizin İstanbul veya Ankara gibi bölgelerden Adaylığınız gibi bir duyum var?
MEHMET ERSOY: Hayır, asla böyle bir niyetim yok. Genel Merkezimizin de bu noktada bana yapmış olduğu herhangi bir teklif de yok. Böyle bir şeyin yapılması için vakit erken ama böyle bir düşüncenin olduğuna ilişkin de hiç bir intibahım yok.
GERZENİNSESİ: 3. 5 Yıllık vekilliğiniz süresince Mecliste ve Genel Merkezde Sinop'u hangi vasıflarla temsil ettiniz. Bu temsil gücünün Sinop'a döngüsü oldu mu ve ileriki süreçlerde de olacak mı?
MEHMET ERSOY:Ben milletvekili adayı olduğumda, il başkanlığına müracaatımı yaparken bana bir soru sorulmuştu; Bürokraside iyi yerlere gelmiş biri olarak neden siyaseti seçtiniz, o makamları bırakıp neden siyasete girmeyi neden arzu ettiniz diye bir soru sorulmuştu.
O konuşmaya verdiğim kısa açıklamaya geçen sosyal medyada yine rastladım. Orada aynen şöyle diyorum; İki temel sahiple seçime giriyorum. Bunlardan biri Ak Parti iktidarının ülkemize verdiği güçlü ve demokratik Türkiye, özgür Türkiye, Her türlü vesayetten kurtulmuş Türkiye. Bende bu yolda verilen mücadelenin aktif bir elemanı olmak istiyorum. Bu mücadeleye destek vermek istiyorum, bunun için siyasete girdim. İkincisi 24 yıllık bürokratik hayatımın bana kazandırdığı tecrübeleri kendi ilimin insanı için değerlendirmek, Ak Partinin ülke geneline yaptığı güzel hizmetlerden kendi toprağımın insanına da en güzel şekilde faydalandırmak için siyasete giriyorum. Ve nihayetinde 4 yıl dolduğunda hedefim, Sinop ilinde en huzurlu çalışma dönemi Mehmet Ersoy zamanında gerçekleşti, en çok ödenek Mehmet Ersoy zamanında geldi ve en çok yatırım Mehmet Ersoy zamanında yapıldı. Bunu dedirttirmek iddiası ile siyasete giriyorum. Bugün geldiğim noktada gerek meclis, gerek genelmerkez nezdinde aldığım görevlerle, birinci iddiamı en güzel şekilde gerçekleştirdiğime inanıyorum. Bugün İçişleri Komisyonu başkanıyım. Türkiye'nin demokratikleşmesi adına, Türkiye'nin özgürleşmesi adına, her türlü vesayetten kurtulması adına yapılması gereken bütün kanunlarda önemli katkısı olan bir kardeşinizim. Komisyon başkanı olmadan önce de ülkemizi yurtdışında iki önemli komisyonda temsil ettim aynı zamanda içişleri komisyonu başkan vekili ve yerel yönetimler başkan yardımcısı olarak Doğu Anadolu bölgesinden sorumluydum. Sinop'un da tek milletvekiliydim. Sinopluya milletvekilinin ili ile ilgilenmesi noktasında bir özlem yaşatmadan bu dört görevimi de yerine getirmeye çalıştım. Bu anlamda Sinop'u ve Sinopluyu da en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım. Tabi siz ne kadar çok görev alıp, ne kadar etkin olursanız, ilinizi ne kadar güçlü temsil ederseniz o kadar nüfuz sahibi olursunuz. Sağladığınız bu nüfuzu da hizmete dönüştürmek noktasında imkânlarınız ve fırsatlarınız olur. Ben de bu imkânları değerlendirmenin gayreti içerisinde oldum. Bunu da büyük oranda başarabildiğimizi düşünüyorum.  Eksiklerimiz, yetişemediklerimiz ve yarım kalan hizmetler elbette vardır. Elbette daha iyi olabilirdi. Bu dönemde edindiğimiz tecrübelerle önümüzde ki çalışma döneminde de, 2015 seçimlerinden sonra ki süreçte de gerçekleştirmenin gayretini göstereceğim.
GERZENİNSESİ: Son Süreçlerle Birlikte Dönüp Baktığınızda 3.5 Yıllık Milletvekilliğiniz Sürecini Nasıl Değerlendiriyorsunuz?
MEHMET ERSOY: Bu süreçte çok yoğun bir şekilde süren Sinop mesaim içerisinde 3.5 yıllık milletvekilliği süresince Sinop yollarında yaklaşık 200 bin kilometre yapmış olduğumu görüyorum. Bu 200 bin kilometreyi Sinop'a gelmek gitmek, Sinop'ta halkımızla ve teşkilatlarımızla beraber olmak için yaptım, aylarca hiç bir hafta sonunu evimde geçirmediğim zamanlar oldu. Özellikle teşkilatlarımızın ve halkımızın özlemini çektiği her ne varsa bir milletvekili olarak onu sağlamayı amaçladım. Gerek ulaşılır olmak, gerek görüşülebilir olmak, gerekse ziyaretlerde bulunmak noktasında çok sıcak ve samimi bir ilişki kurduk. 3. 5 yıllık süreçte ne teşkilatlarımızla ne sevenlerimizle ne de destekleyenlerimizle önemli bir ihtilafımız oldu, ne de hayal kırıklığı yaşadık. Bugün Türkiye'nin en rahat ulaşılan, en kolay ulaşılan, cep telefonunu internet sitesinde ve Facebook adresinde paylaşmış ve bütün telefonlarına dönen bir milletvekili olma özelliği taşıyan biri oldum. Bu Kurulan güçlü bağın önümüzde ki süreçte de devam etmesi noktasında bütün teşkilatlarımızın çok yoğun ilgi ve desteğini alıyorum. İnşallah Sinoplu kardeşlerimizin ve hemşerilerimizin de destekleriyle Sinop'u temsil noktasında çok daha güçlü ve 2 de 2 gibi tarihi oy almış bir siyasi kadro olarak çok daha güçlü bir şekilde hizmet edebilecek konumda sorumluluklarımızı yerine getireceğiz İnşallah.
Üç buçuk yılda Sinop'ta Ak Parti iktidarının ülke genelinde yaptığı hizmetlerden, ilimizin de en güzel şekilde yararlanması noktasına önemli yatırımlar alarak değerlendirdik. Bugün itibari ile Sinop ili nüfus bakımından ülke genelinde en fazla yatırım alan üçüncü il olduysa burada bizim gerçekten gayretli çalışmalarımız olmuştur. Bugün Ayancık ilçemizdeydik, o ilçemizde devam eden yatırımlara şöyle bir baktığımız zaman yaklaşık 300 trilyonluk bir yatırımımızın devam ettiğini görüyoruz. Bugün bütün ilçelerimiz, teşkilatlarımızın ve yerel yöneticilerimizin yaptığı tespitler ve ilettiği talepler noktasında eğitim, sağlık ve spor tesisi başta olmak üzere hiç bir ilçemizde bu anlamda bir ihtiyaç kalmaması noktasında yatırımlar ve ciddi hizmetler yaptık.
Özellikle Sinop merkezde, bir il merkezi olması hesabiyle, çağdaş bir kentte asgari olarak bulunması gereken ne tür hizmet varsa, hepsinin gerçekleştirilmesini sağladık. Devam eden inşaatlar ve yapım aşamasında arsa sorunları nedeniyle aksayan inşaatlarında ödeneklerinin hazır hale gelmesini sağladık. 

hakan akbaşhakan akbaş