Siyaset
Giriş Tarihi : 18-01-2019 17:17   Güncelleme : 21-01-2019 09:37

Maviş'ten Gerze'ye 5 Milyonluk Müjde

Ak Parti Milletvekili Nazım Maviş'ten Gerze'ye 5 Milyonluk TL'lik Yatırım Müjdesi

Maviş'ten Gerze'ye 5 Milyonluk Müjde

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım MAVİŞ Sinop İli Gerze İlçesi Aleattin Şahin Caddesi Kıyı Koruma Projesi konusunda kamuoyuna açıklamalarda bulundu.

Maviş, Gerze Aleattin Şahin Caddesi sahilinde meydana gelen kıyı erozyonunu durdurmak ve sahilin dengeye gelmesine katkı sağlamak için besleme yapılması için 06.12.2018 tarihinde yüklenici firma ile sözleşme imzalandığını, 13.12.2018 tarihinde yer tesliminin yapıldığını 11.05.2019 tarihinde projenin tamamlanacağını ifade etti.

GERZE KIYI EROZYONUNUN DURDURULMASINA BÜYÜK DESTEK

Maviş, 4.915.455 TL ihale bedelli proje kapsamında 68 ve 75 metre uzunluklarında 2 adet L Mahmuz yapılacağını, 7 adet 60 metre uzunluğunda ayrık dalgakıran yapılacağını, 885 metre uzunluğunda 20 metre genişliğinde sahilde kum besleme yapılacağını ifade etti.

Maviş, taşocağı raporlarının çıkartılarak uygulama proje çalışmalarının başladığından bahisle projeye destek veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız başta olmak üzere problemin giderilmesi konusunda duyarlı olan ve konuyu sürekli sıcak tutarak projenin arkasında duran

Ak Parti Gerze İlçe Başkanımız Vahdettin Özdemir ve İlçe Teşkilatımıza teşekkür ediyorum, dedi.

Konuyla alakalı olarak bizlere çalışma alanını gösteren Ak Parti İlçe Teşkilat Başkanı Vahdettin Özdemir yıllardan bu yana deniz dalgalarıyla aşınan ve mevcut yolda zaman zaman çökmelere sebebiyet veren denizdeki hareketliliğin yapılacak olan 7 adet 60 metre uzunluğunda ki ‘T’ lerle aşılacağını belirtti.

Özdemir, yapılacak olan bu setlerle aynı zamanda Gerze’nin kronik sorunu haline dönüşen plaj ve kumsalında ortadan kalkacağını söyledi.

İlçe Başkanı bu çalışmaların başlaması ve sonlanması sonrasında buralarda inşallah Gerze Belediye Başkanlığını alacak olan Başkan adayımız Cevat Şensoy ile birçok çalışmalarında yapılarak ilçemize katma değerin sağlanacağını söyledi

AdminAdmin