Siyaset
Giriş Tarihi : 14-03-2019 11:14   Güncelleme : 14-03-2019 11:23

Numan Kurtulmuş Sinop’a Geldi

AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Sinop’a Geldi

Numan Kurtulmuş Sinop’a Geldi

Partisiyle ilgili çeşitli programlara katılmak üzere Sinop'a gelen AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Boyabat ziyareti ve Sinop Valiliğindeki temasları ardından Sinop kent merkezinde esnaf ziyaretlerinde bulundu, Kurtulmuş vatandaşlarla uzun süre sohbet etti. 

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş son olarak, Atatürk Kapalı Spor Salonunda düzenlenen "Halk Buluşması" programında Sinoplularla biraraya geldi. Burada Sinoplulara hitap eden Kurtulmuş, yaptığı konuşmada partiler arası ittifaka değindi.  

“Biz masabaşı ittifakı yapmadık”

“Evet, yeni dönemde partiler ittifak yapıyor. Bizim Milliyetçi Hareket Partisi ile AK Parti olarak yaptığımız ittifak, bir masa başı ittifakı değildir. 15 Temmuz gecesi gaza meydanında salalar eşliğinde oluşmuş bir ittifaktır. Milletin gönlünde oluşmuş bir ittifaktır” diyen Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti; “Şimdiye kadar da çok şükür devam etti. Amacımız seçimlerde de başarılı bir sonuç elde etmektedir. Bizim niye ittifak yaptığımız belli, PKK’ya karşı, PYD’ye karşı, YPG’ye FETÖ’ye karşı, Türkiye’nin bölünme senaryosuna karşı, emperyalist senaryolara karşı bir iş birliği yapıyoruz. Millet de bu iş birliğini benimsiyor. Peki, karşı tarafımızdaki partiler neyin iş birliğini yapıyor? Ortak tarafı nedir?

Cumhuriyet Halk Partisi’ni Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi olarak kabul eden, gerçekten kendisini Cumhuriyetçi, Atatürkçü, vatansever olarak hisseden kardeşlerime soruyorum; Allah aşkına bazı ilçelerde bazı şehirlerde ‘dağın’ kontrolündeki siyasetçilerle iş birliği yapmayı nasıl ifade edecek, nasıl içinize sindireceksiniz?”

Coşkulu kalabalığa hitap eden Numan Kurtulmuş, Cumhur İttifakı Sinop Belediye Başkan adayı Ali Çöpcü'nün projelerini de vatandaşlarla paylaşarak destek istedi. Kurtulmuş, seçimden sonra da bu projelerin bizzat takipçisi olacağını belirterek, Sinop'a destek sözü verdi.

  

Seda ŞengülSeda Şengül