Eğitim
Giriş Tarihi : 04-06-2021 17:29   Güncelleme : 07-06-2021 13:50

Basın Özgürlüğü ve Kariyer Masaya Yatırıldı

Gerze Meslek Yüksekokulu, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı ile Medya Kavramları ve Medyada Kariyer Olanakları konulu söyleşi, zoom programı üzerinden gerçekleştirildi

Basın Özgürlüğü ve Kariyer Masaya Yatırıldı

Gerze Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Erhan Sur koordinatörlüğünde gerçekleşen, Gerze kökenli Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı ve Gerze Meslek Yüksekokulu (Radyo ve Televizyon Programcılığı Programı) Öğr. Gör. Funda İnce Baki’nin konuşmacı olarak katıldığı söyleşiye Gerze’nin Sesi Gazetesi adına Gazeteci Fatih Uysal’da katılım sağlayarak Belovacıklı’ya sorular yöneltti.

Genel olarak gazetecilik mesleğinin geleceği gibi konuların konuşulduğu söyleşide Belovacıklı, katılımcıların sorularını büyük bir özenle yanıtladı.

Gazeteci Fatih Uysal, “basın özgürlüğü ve gazetecilik etiği diyoruz yine medyada kariyer konusunu konuşuyoruz fakat bugün bırakın kariyeri gazetecilik mezunu gençler staj yeri bulmakta dahi zorlanmaktadır. Keza basın özgürlüğü konusunda ulusal basında belki her konu rahatça yazılıp çizilirken, yerelde gazetecilik yapan arkadaşlarımız kamuyla alakalı bir- iki haber yaptığında, kamu yöneticilerinin engellemeleriyle karşılaşmaktadır veya ilan alan yerel gazetelerin ilanları doğrudan temin yoluyla yapılarak basının gelir kapısı kapatılmaya çalışılmaktadır. İşte bu ve bunun gibi sebeplerden dolayı basınımız veya gazetecilerimiz ne kadar özgürdür onu bilemiyorum” şeklinde düşüncesini belirtti.

Yaklaşık 1 buçuk saat süren programda medyada basına karşı güvenin azalması, sosyal medyada bilgi kirliliği, gazetecilik mesleğinin geleceği, basın özgürlüğü ve gazetecilik etiği gibi konular da görüşüldü.

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı, şu an da ülkemizdeki basın, yayın veya gazetecilik okullarından mezun olan gençlerimiz eğitim, öğretim hayatlarında kendilerini birçok alanda geliştirmeleri ve mutlak suretle bir yabancı dillerinin olması gerektiğinin altını çizdi.

Gazetelerin, alttan gelen mezunlar konusunda çok şanslı olduğunu dile getiren Belovacıklı, bu gençlerin okullarını bitirdiğinde on parmak klavye kullanabilen,  haber yazabilen, o haberi şekillendirebilen kişiler olduğunu ifade etti.

İyi bir muhabir olmak için bir programı iyi bilmenin tek başına büyük bir farkındalık sağlamayacağını da belirten Belovacıklı, “başarılı olmak istiyorsak önce hedeflerimiz olacak. Çok çalışacağız, derinleşeceğiz, donanımlarımızı da artıracağız” diye konuştu.

AdminAdmin