Eğitim
Giriş Tarihi : 14-12-2022 11:48   Güncelleme : 14-12-2022 11:58

Dikmenli öğrenciler, robotik kodlama öğreniyor

Dikmen’ de ortaokul ve lise öğrencileri, robotik kodlama öğreniyor

Dikmenli öğrenciler, robotik kodlama öğreniyor

Dikmen Ercüment Türkmen Anadolu Lisesi bünyesinde ilçede eğitim gören öğrencilere robotik kodlama kursu veriliyor. Robotik kodlama atölyesinde yine kendilerinin ürettikleri robotları kodlamayı öğrenen öğrencilerin sene sonu için daha büyük projeler ortaya koymak için çalıştıkları kaydedildi.

Yeni kurulan robotik kodlama atölyesinde ilçede eğitim gören toplam 59 öğrenciye haftanın 2 günü eğitim verildiği, öğrenci ve öğretmenlerin çeşitli robotik parçaları entegre ederek bütün haline getirdikleri ardından kodlarını hazırladıkları belirtildi.

Kursun 2 ay önce başladığını ve öğrencilerin şimdilik küçük parçaları yönettiklerini kaydeden kurs öğretmeni Ahmet Dayı, “Çocuklarımız burada robotik kodlama yapıyorlar. Çağımız bilişim çağı olduğu için biz de bu konuda öğrencilerimize yardımcı olmak istiyoruz, bu yüzden çocuklara robotik yapımını ve kodlama yazımını öğretiyoruz. Ders olarak led yakma, motor çevirme gibi şeyleri öğretiyoruz ardından da robot birleştirmeye odaklanıyoruz. Derslere 2 ay önce başladık, şimdilik küçük ölçekte parçaları öğretiyoruz. Yılsonunda ise öğrettiğimiz parçaları birleştirip daha büyük robotlar yapmayı planlıyoruz” dedi.

AdminAdmin