Eğitim
Giriş Tarihi : 25-03-2017 10:35   Güncelleme : 25-03-2017 10:54

Gerze Ortaokulları TEOG’a Hazırlanıyor

TEOG kapsamında, Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu öğretmenleri velileri ziyaret ederken, Atatürk Ortaokulu da velilerle bir araya geldi

Gerze Ortaokulları TEOG’a Hazırlanıyor

TEOG kapsamında, Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu öğretmenleri velileri ziyaret ederken, Atatürk Ortaokulu da velilerle bir araya geldi. Bu buluşmalarda, sınava son bir ay kala öğrencilerin genel durum değerlendirmeleri yapılırken, bu süreçte ailelerin izleyeceği yol da konuşuldu.

 

Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu öğretmenleri, “TEOG başarısının artması için öğrencilerimizin ailelerini yakından tanımak sorunların ve başarıların kaynağını tespit etmek; bu doğrultuda etkinlikler yapmak için veli ziyaretleri yapıldı. Dönem dönem durum değerlendirmesi yapmak, istek ve sıkıntılarını dinlemek için sohbetler düzenledik” derken, öğrencileri sınava teşvik etmek amacıyla başarılı öğrencileri ödüllendirdiklerini açıkladılar.

 

Atatürk Ortaokulu’ndan yapılan açıklamada ise, “sınava hazırlık faaliyetleri çerçevesinde düzenlenen veli toplantısında, velilerle çocukların genel durumları paylaşıldı. Son dönemeçte yapılması gerekenlerle ilgili velilerle bilgi paylaşımında bulunuldu. Karşılıklı çözüm odaklı toplantının ardından sona doğru yapılması gereken doğruların tespit edilmesi, uygulanması kararlaştırıldı. Öğrenci rehberliğinin başarılı olmasında, öğrenci-öğretmen- veli iletişimi ve rehberliğin önemi somut çalışmalarla ortaya koyuldu. Bu kapsamda öğrencilerin hayallerine ulaşması noktasında çocuklarımızın başarıya inandırılması, planlı çalışma ve motivasyonla sınav stresinden uzak durularak başarıya ulaşılması hedeflendi” şeklinde oldu.




Kaan Töngelci / Gerze'nin Sesi
Erkan TaşErkan Taş