Eğitim
Giriş Tarihi : 25-02-2022 16:00   Güncelleme : 25-02-2022 16:15

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ nden Bir Yeni Proje Daha

Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ‘Sakin Şehir Mini Kütüphanem’ Projesi'ni hayata geçirdi

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ nden Bir Yeni Proje Daha

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 2021-2022 eğitim - öğretim yılında faaliyete geçirdiği "Sakin Şehir Mini Kütüphanem" projesi Perşembe günü itibariyle start verdi.  

 İlçemize bağlı köylerdeki okul öncesi çağı çocukların okula hazır bulunuşluk düzeylerini artırmak, erken yaşlardan itibaren okuma alışkanlığı kazandırmak ve okumayı sevdirmek, öğrencilerin iletişim becerilerini, okuma ve yazma becerilerini, konuşma becerilerini geliştirmek, kitap okumayı sevdirerek öğrencilerin duygusal ve ruhsal ihtiyaçlarını karşılamaya destek olarak kişilik gelişimlerini desteklemek amacıyla okul öncesi öğrencilerin evlerinde oluşturulabilecek kitaplığın ilk adımı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Sakin Şehir Mini Kütüphanem" projesi ile atıldı.

Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya ve İç Tasarım Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan kitaplıklar, Belören Ortaokulu Anasınıfı öğrencilerinin evlerine gidilerek odalarına monte edildi.

Kitaplıkların monte edilmesinde bizzat iştirak eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan; öğrencilerin kitaplıklarına ilk kitaplarını kendi elleriyle dizdi.  İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan'a Şube Müdürü İlker Yıldırım ve Belören Ortaokulu Müdürü Alaettin Yalpı eşlik ettiler. 

Minik öğrencilerin sevincine şahit olan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, projede maddi manevi desteklerini, her zaman hissettiren İlçe Kaymakamı Tekin Dundar'a, Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Softer Soydan'a, okul idari kadrosuna ve Mobilya ve İç Tasarım Bölümü öğretmen ve öğrencilerine, projede emeği geçen herkese teşekkür ederken minik öğrencilere başarılar diledi.  

AdminAdmin