Eğitim
Giriş Tarihi : 28-04-2022 12:30   Güncelleme : 24-04-2023 11:15

Liselerarası "Bir Kitap da Sen Anlat" yarışması gerçekleşti

Sinop İl Milli Müdürlüğü tarafından il genelinde bütün okul türlerinde uygulanan ‘Bir Kitap da Sen Anlat’ yarışması kapsamında lise öğrencileri arasında ilçe birinciliği yarışmaları yapıldı

Liselerarası "Bir Kitap da Sen Anlat" yarışması gerçekleşti

Lise öğrencileri okudukları kitapların anlatımlarını gerçekleştirirken Belören Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Murat Mutlu Güleryüz’ ün başkanlığını yaptığı Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Hasan Aydın, Atatürk Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Pınar Danışman, Atatürk Ortaokulu Türkçe Öğretmeni  Fatih Arslan, Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Eda Güvenç’ den oluşan jüri de öğrencilerin anlatımlarını değerlendirdi.

Dün ilköğretim ve ortaokul kategorisinde bugün de lise kategorisinde gerçekleştirilen ‘Bir Kitap da Sen Anlat’ yarışmasında Anadolu İmam Hatip Lisesi’ nden Elif Seda Özgün, Toprak Ana; Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ nden Özlem Coşkun, Frankenstein; Şehit Nurullah Anadolu Lisesi’ nden Rabia Cırt, Kürk Mantolu Madonna adlı kitapları anlatarak birbirleriyle yarıştılar.

Yarışmanın kazananı Sabahattin Ali’nin Kürt Mantolu Madonna kitabını anlatan Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi öğrencisi Rabia Cırt oldu.  

Sinop’ ta yapılacak olan yarışmalarda Lise kategorisinde ilçemizi temsil edecek olan Cırt, Gerze Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan tarafından ödüllendirildi.

Ceylan, ilçemizi temsil edecek öğrenciyi, öğretmen ve velileri tebrik ederken,  “öğrencilerimiz kitap okuma, okuduklarını anlama konusunda oldukça iyiler, inşallah yazma noktasında da ilçemizde güzel başarılar yaşanacak. İlkokul, ortaokul ve lise de Gerze, okumaya alıştı, okumayı sevdi” ifadelerini kullandı.  

AdminAdmin