Güncel
Giriş Tarihi : 30-06-2022 16:53   Güncelleme : 07-07-2022 14:01

Fatih Uysal’ ın kaleminden: “Biz nerede yanlış yapıyoruz? ”

Gazeteci Fatih Uysal, ilçemizde neden hala liman içinde dip taraması yapılmadığını, konunun ilgililer ve yetkililer tarafından neden takip edilmediğini sorguladı...

Fatih Uysal’ ın kaleminden: “Biz nerede yanlış yapıyoruz? ”

Fatih Uysal’ ın yazısı:

“25 Ağustos 2021 tarihinde Ayancık ve Kastamonu Bozkurt’ta yaşanan sel felaketinin ardından adeta Sinop’ta kamp kuran Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ile AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Gerze’ye gelerek burada yapılacak çalışmalarla alakalı incelemelerde bulundu, gelen taleplerle ilgili taahhütler verdi.

Bakan Karaismailoğlu’ nun Gerze’de taahhütte bulunmasının ardından tamı tamına 11 ay geçti.

Sayın Bakan yine Ayancık ve Türkeli de geçen ay yaşanan selin ardından tekrar Sinop’a geldi ve günler sonra bu yazıyı yazmak artık benim boynumun borcu oldu.

İşte herkesin hatırlayacağı gibi Ulaştırma Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu ve ilimizin iktidar partisi Milletvekili Dr. Nazım Maviş yoğun mesaisi arasında Gerze’ye gelmiş ve İskele Meydanında kendisiyle görüşmek isteyen ilçemiz balıkçıları ile bir araya gelmişti.

Balıkçılarımız her zaman olduğu gibi ilk önce en büyük sorunlarından biri olan Balıkçı barınağının uzatılmasını öncelikli olarak dile getirdi ardından ise yapıldığından bugüne bir kez olsun dip taraması yapılmayan ve dibi resmen cirim yuvası olmuş olan balıkçı barınağının dip taramasının yapılmasını Sayın Bakandan talep ettiler. Sn. Bakan bu talebe kayıtsız kalmayarak “tamam yapalım” yanıtını vermişti.

Evet, o gün bugün derken aradan 11 ay geçti. Ama konuyla alakalı tek kelime duymadık, hiç bir çalışma görmedik...

Her konuştuklarında 'balıkçı barınağı bizim olmalı' söylemini dile getiren Su Ürünleri Balıkçılık Kooperatifi, Sayın Bakanın aylar önce söz vermesine rağmen denizin kirliliği konusunda hala seslerini çıkarmadı; “liman balıkçılara verilemez, onlar bu işin temizliğiydi, bakımıydı, güvenliğiydi, bunların hiçbirinin altından kalkamaz. Bu anlamda balıkçı barınağı Gerzelinin sosyal yaşam alanı olmuştur” diyen Gerze Belediyesinin de bu konuda bir çalışması şu ana kadar görülmedi; böyle bir çalışma yapıldığında bundan alkış alacak, takdir görecek olan AK Parti İlçe teşkilatından da ses soluk yok; denize kanalizasyon aktığında veya her yağış sonrasında Gürleyik deresinden denize cirim aktığında konuyu hemen sosyal medyalarından eleştiren, yanlış işleyişini takip etmesi gereken muhalefet partilerinden hakeza çevreci Sivil Toplum Kuruluşlarından da ses çıkmayınca, konuyu gündeme taşımak yine Gerze’ nin tek gazetesi olarak bize kaldı.

Kimse kusura bakmasın buradan Sn. Belediye Başkanına, Su Ürünleri Balıkçılık Kooperatifine, AK Parti İlçe Teşkilatına, muhalefetine, ilgili, yetkili herkese bir kez daha seslenmek istiyorum: "Kardeşim bu Gerze’nin sahibi yok mu?"

Ben buradan A partisi veya B STK'sini eleştirmek veya yıpratmak için değil, daha yaşanır bir Gerze düşüncesiyle bu yazımı kaleme alıyorum.

Ezcümle buradan her kesime de çağrıda bulunuyorum: Gerzeli denizine, limanına sahip çıksın... Çoluk çocuğumuzun lağım veya yosun kokan bir denizde değil daha kaliteli bir denizde yüzmeleri adına herkesi bu konuda daha hassas olmaya davet ediyorum…

Konuyla ilgili gazetemizin yapmış olduğu haberi aşağıdaki linke tıklayarak görebilirsiniz.

https://www.gerzeninsesi.com/guncel/karaismailoglunun-talimati-ile-gerze-semalarinda-dolastilar-h10729.html

AdminAdmin