Sağlık
Giriş Tarihi : 24-07-2020 12:24   Güncelleme : 24-07-2020 16:03

İdari ve Mali İşler Müdürü Görevinin Başında

Gerze Devlet Hastanesi’nde İdari ve Mali İşler Müdürü göreve başladı

İdari ve Mali İşler Müdürü Görevinin Başında

Yaklaşık 21 yıldır sağlık sektöründe çeşitli pozisyonlarda görev yapan İdari ve Mali İşler Müdürü Yavuz Çalışkan Gerze’de görev yaptığı süre zarfında hastane koşullarının iyileştirilmesi noktasında güzel projelere imzalar atacaklarını belirtti.

Görev yaptığım süre zarfında hastanenin iyiliği için yapabileceğimin en iyisini yapıp bizlerden sonra gelenlerinde üstüne koyarak Gerzeli vatandaşlar için daha verimli sağlık hizmeti alabilecekleri bir hastaneyi geride bırakmak istiyorum diyen Çalışkan, “Ben 21 yıldır bu işin içindeyim.

Gerze Devlet Hastanesine geldiğimde hastanenin uzaktan bir fotoğrafını çekerek nelerin eksik olduğunu tespit ettim. Öncelikle çalışma ortamını güzelleştirmeyi düşünüyorum, hastanenin fiziki şartları çok uygun değil.

Hastanede ki fiziki şartlar düzeldiğinde hasta, hasta yakını ve sağlık çalışanları için daha uygun bir hastane ortamı oluşacak.”

Planlamalar Yapıldı, Hastaneye Çocuk Gözlem Odası Kazandırılacak

“Acil servis içerisinde yetişkin gözlem odaları var fakat planlanan bir çocuk gözlem odası yok. Bu yüzden çocuk gözlem ve yetişkin gözlem için ortak alan kullanılıyor.

Çocuk hastaların ve yetişkin hastaların dirençleri birbirinden çok farklı, bu sebeple aynı ortamda tedavi görmeleri hiç uygun değil.

En kısa zamanda, hastanenin şartları iyileştirildiğinde çocuk gözlem odasını hastaneye kazandıracağız.”

Gözlem Odalarında 24 Saat Görevli Hemşireler Olacak

Hasta servis odasında yatıyor ancak hasta yakını hemşireyi çağırırsa hemşire hastanın yanına gidiyor. Hastanede ki fiziki şartlar düzeltildiğinde hastanın hemşireye çabucak ulaşabileceği bir ortam oluşacak.”

Doktor Boyutunda Hastanede Bir İyileştirme Olacak

Hastanemizin branş doktoru bakımından eksiklikleri var. Doktor eksiğimizi İl Sağlık Müdürümüz Dr. Fatih Reyhanlıoğlu ile paylaştık.

Kadın doğum doktorumuz yok.

1 çocuk doktorumuz, 1 genel cerrahımız, 1 dâhiliye doktorumuz var. İkinci dâhiliye doktorumuz çok yakında göreve başlamış olacak.”

Ameliyat konusunda aslında bir ekip var. Ameliyathanemiz, anestezi uzmanımız, ameliyat hemşiremiz var ama onlar da hastanede ameliyat yapılmadığı için haklı olarak farklı pozisyonlarda görevlendirilmiş, ebelerde aynı durumda.”

Yapacağımız Düzenleme Daha Çok Hasta ve Hasta Yakınlarına Fayda Sağlayacak

Hastanede yapısal anlamda bir değişikliklere gideceğiz. Acili daha etkin bir hale getireceğiz. Yapacağımız düzenlemenin daha çok hasta ve hasta yakınlarına faydası olacak.

Hemşirelerin görev yerlerinde değişiklik olacak, gözlem odalarında artık 24 saat görevli hemşireler olacak.

Hastanenin bölümlerini ve hemşireleri de efektif kullanacağız, şu anda öyle değil. Gözlem odalarımız var ama hasta gittikten sonra hastadan kimsenin haberi olmuyor.

Hastanemizin 20 yatağının 4 yatağını günü birlik tedavi için kullanacağız. Bu sayede hasta daha iyi koşullarda enfeksiyondan da uzak koşullarda tedavi görecek.” ifadelerini kullandı.

Evli ve 4 çocuk babası olan Gerze devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Yavuz Çalışkan, Sağlık Meslek Lisesini bitirdikten sonra sağlık astsubaylığı yaptı.

4 sene sağlık astsubayı olarak görev yapan Çalışkan daha sonra Sağlık Bakanlığı’na geçti.

Gerze Devlet Hastanesi’ne Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’nden gelen Çalışkan, Sinop Devlet Hastanesi’nde 6 sene değişik birimlerde görev yaptı.

AdminAdmin