Siyaset
Giriş Tarihi : 16-07-2015 11:33   Güncelleme : 16-07-2015 11:34

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem Sinop'ta

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Sinop'a gelen Erdem, partisince Sinop'ta Halk Eğitim merkezi Toplantı Salonunda düzenlenen Temmuz Ayı İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem Sinop'ta
Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından AK Parti Sinop İl Başkanlığınca Öğretmenevi bahçesinde düzenlenen iftar yemeğine katılan Erdem, burada yaptığı konuşmasında, yaklaşan Ramazan Bayramı'nı tebrik etti.  

AK Parti hükumetlerinin yaptığı çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Erdem, "Biz Türkiye olarak 12 yıllık iktidar dönemimizde bize umut bağlayanları mahçup etmedik. "Ülkemizi büyüttük, geliştirdik. 70 sente muhtaç ülkeyi bugün dünyaya yardım eden bir ülke haline getirdik. Bugün yalnız Türkiye'de barındırdığımız misafir ettiğimiz ev sahipliği yaptığımız Suriyelilere 6 milyar dolar harcama yapıyoruz. Yaptığımız harcamada bundan ibaret değil. Helal olsun. Onlar bizim komşularımız, onlar bizim akrabalarımız" dedi.

Yalnız Suriyelilere değil dünya üzerinde mazlum bir çok millete yardım eli uzattıklarını anlatan Ekrem, Türkiye'nin dünyada insani yardım yapan 4 büyük ülkesinden biri olduğunu ifade etti.

Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Avrupa Birliği ve Türkiye'nin dünya'da yardıma ihtiyaç duyan ülkelere yardım ettiğini belirten Ekrem, "Ne kadar gurur duysak azdır. Dün 70 sente muhtaç IMF'ye muhtaç ülke bakın bu hale geldi. Dün Yunanistan'a gıpta ediyorduk. 'Yunanistan aldı başını gidiyor. Avrupa trenine bindi, biz treni kaçırdık' diyorduk. Ama bugün Yunanistan hangi noktaya geldi görüyorsunuz. 12 yılda muhteşem işler oldu" ifadelerini kullandı.


- "Türkiye'yi birgün bile hükumetsiz bırakmak istemeyiz"

Genel seçimlerle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Erdem, 7 Haziran seçimlerinde AK Parti'nin tek başına iktidar olacak bir oy alamadığını anımsattı. Halkın yeni bir tablo ortaya koyduğunu AK Parti olarak çıkan tabloya "demokrasi" diyerek saygı duyduklarını ifade eden Erdem, şöyle konuştu:

"Şimdi bu tablodan bir koalisyon ortaya çıkartmak için Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız tarafından görevlendirildi. Partileri birinci tur olarak ziyaret etti. Düşüncelerimizi onlarla paylaştı. Onların düşüncelerini aldı. Şimdi biz en kısa zamanda umuyor ve inanıyoruz ki bu zor coğrafyadaki Türkiye'yi birgün bile seçimden sonra yeni hükumetsiz bırakmak istemeyiz. Onun gayreti içerisindeyiz. Eğer biz bunu başaramazsak başaracak ortada kimse yok. Eğer diğer partilerinde bunu başarma şansı olmazsa 45 gün sonra tekrar bir seçim olur mu? Olur. Ama 'önce seçim' demiyoruz. Önce koalisyon. Vatandaşın koyduğu bu tabloyu iyi değerlendireceğiz. Bunun gayreti içerisindeyiz. İsterdik ki biz bu bayrama yeni bir hükumetle gidelim."

AK Parti olarak Türkiye'yi hükumetsiz bırakmayacaklarını ifade eden Ekrem Erdem, AK Parti'nin 7 Haziran seçimlerinde yüzde 41 gibi net bir netice aldığını anımsatarak, halka müteşekkir olduklarını söyledi.
hakan akbaşhakan akbaş