Siyaset
Giriş Tarihi : 16-12-2021 18:23   Güncelleme : 16-12-2021 19:35

Bakan Kurum Gerze'de, Açılış Yaptı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişiklikleri Bakanı Murat Kurum, Tarihi Zeytinlik Parkı Millet Bahçesi’nin açılışını yapmak üzere Gerze’ye geldi

Bakan Kurum Gerze'de, Açılış Yaptı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Tarihi Zeytinlik Parkı Millet Bahçesi önünde Gerze protokolü ve yoğun bir kalabalık tarafından karşılandı.


Parkın açılışı öncesinde yapılan duanın ardından kısa bir konuşma yapan Bakan Murat Kurum, ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını iletti.

Kuzeyin İncisi, gülen insanların memleketi Sinop için birbirinden güzel eserlerin bir bir hayata geçirildiğini belirten Kurum, “bir taraftan açılışlarımızı yapıyoruz, diğer taraftan şehrimizin kültürünü, özünü, tarihi binalarını öne çıkaracak Meydan Projesi Temel Atma Törenimizi yaptık, sosyal konutlarımızın temelini attık. Millet Bahçeleriyle, kentsel dönüşümüyle, sosyal konutlarıyla,  tarihi kent meydanlarının icrasıyla Sinop’umuza, Gerze’mize, Boyabat’ımıza birbirinden kıymetli eserleri bir bir kazandırdık, sizlerin destekleriyle de kazandırmaya devam edeceğiz. 


Bugün güzel insanların kasabası Gerze’mizde Millet Bahçemizin açılışını gerçekleştireceğiz. Millet Bahçeleriyle, sosyal konutlarıyla, belediyemize sağladığımız, sağlayacağımız tüm desteklerle Gerze’miz bugünden daha güzel olacak. 
Ben projenin yapılmasında emeği geçen Belediye Başkanımıza, İller Bankası Genel Müdürümüz ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
Yapılan konuşmanın ardından Zeytinlik Parkı Millet Bahçesi’nin açılış kurdelesi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, , Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, ve çok sayıda bürokrat tarafından hayırlı olsun dilekleri ile kesildi.

Beraberindekiler ile birlikte Tarihi Zeytinlik Parkı Millet Bahçesi'ni gezen Bakan Kurum, daha sonra Gerze Belediyesi'ne geçti. Burada Gerze hakkında brifing alan Bakan Kurum'a Belediye Başkanı Cevat Şensoy tarafından gemi kotrası hediye edildi. 

AdminAdmin