Siyaset
Giriş Tarihi : 27-02-2015 12:41   Güncelleme : 27-02-2015 14:10

Ersoy Davutoğlu ile Birlikte Valiler Buluşmasına katıldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Mehmet ERSOY Ankara'da Vilayetler Evi'nde iki gün sürecek olan (26-27 Şubat) Valiler Buluşması Toplantısına katıldı.

Ersoy Davutoğlu ile Birlikte Valiler Buluşmasına katıldı




Başbakan Ahmet Davutoğlu İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen Valiler Buluşmasına katılıdı. Davutoğlu'na düzenlenen toplantıda Sinop Milletvekili ve içişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Ersoy'da eşlik etti.


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Vilayetler Evi’nde İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen ’Valiler Buluşması’nda yaptığı konuşmada: "bugün erken saatlerde aldığımız haberle yüreğimize ateş düştü. Sabah Genelkurmay Başkanımızdan aldığımız haberle Afganistan’da Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına NATO’yu temsilen önemli görev ifa eden, NATO özel görevi misyonu yürüten Büyükelçi İsmail Aramaz’ın koruma görevini yürüten askerlerimizden birisi terör saldırısında şahadet şerbetini içmiştir. Biraz önce İsmail Aramaz’la da görüştüm, detaylı bilgi aldım. Afganistan Cumhurbaşkanı bana taziyelerini iletti. Afganistan Cumhurbaşkanı bizzat büyükelçimizi arayarak bu mesajı Cumhurbaşkanımız ve bana iletmelerini rica etmiş. Bu tür terör saldırıları dünyanın her yerinde insanlık suçudur ve en güçlü şekilde lanetlenmelidir. Türkiye’nin Afganistan’daki görevi sadece NATO göreviyle sınırlı değildir. Türkiye, Afgan halkının kadim dostudur. Gönül olarak, irfan olarak, medeniyet birikimi itibarıyla Afganistan Türkiye’ye candan yakındır. Bu saldırılar karşısında Türkiye kararlılığını hiç bozmayacak. Hedefin Türkiye ve Türkler olmadığı ifade edildi. Bu alçakça saldırıyı yapanları lanetliyor ve cezalandırılmalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
Valilerden bekledikleri 5 önemli boyuttan bahsetmek istediğini anlatan Davutoğlu, "En önemli boyut psikolojik boyut. Valilerimiz aslında Türkiye’nin hemşehrileridir. Türkiye ve vilayetlerimiz her biri bizim için özel anlam ifade eden, hakkıyla dizinin dibine oturulsa her şehrimiz bizim hocamızdır. Bize mimarimizi, derin irfanımızı öğretir. Onun için bu valiler bulundukları şehrin irfanıdır" dedi.




AdminAdmin