Siyaset
Giriş Tarihi : 07-01-2021 09:51   Güncelleme : 08-01-2021 15:10

Karadeniz, Gerze'de Neler Olduğunu Sorguladı

CHP Sinop Milletvekili ve beraberinde ki heyet İYİ Parti Gerze İlçe Teşkilatında Gerze'de Usulsüzlükle ilgili söylemler Var dedi

Karadeniz, Gerze'de Neler Olduğunu Sorguladı

İlçemize gelen CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ve beraberinde ki heyet ile CHP Gerze İlçe Teşkilatı, İYİ Parti Gerze İlçe Teşkilatını ziyaret etti ve burada çok önemli açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti İlçe Başkanı Yavuz Yiğit ile sürekli istişare halinde olduklarını söyleyen Karadeniz, “İYİ Parti ile yaptığımız millet ittifakı, beraberliği ile burada güzel bir birlik sağladık. İnsanlara dokunabilmişiz onların bize bir Allah razı olsun demeleri yetiyor.

Türkiye’nin şuan en büyük sorunu işsizlik, bu konuyla ilgili talepler çok oluyor. Sanki işsiz ordusunu biz yaratmışız gibi bir algı oluşturmak istiyorlar, bu sorunun kaynağı biz değiliz; bu sorunun en büyük kaynağı AKP’dir.

1 üniversite bitiren öğrenci artık 2-3 üniversite bitirmektedir ama bugün 10 milyona yakın işsiz ordusu vardır. Bizim hedefimiz bunları yok etmektir.

Bizim hedefimiz ayrıştıran değil birleştiren Türkiye’dir

Bugün bakıyoruz kavga ortamı var, yanımdaki yandaş veya yandaş olmayan, hukukta yanımda olan yanımda olmayan şeklinde bir adaletsizlik var. Bunları düzeltmezsek hiçbir şey hallolmaz.

Milletvekilleri olarak mecliste bir bütünüz, biz her tarafta varız. İYİ Parti olsun CHP olsun milletvekilleri olarak her yerdeyiz. Vatandaşa hizmet edebilmek için gece gündüz yollardayız. Biz bu makamlara geldiysek bu sizlerin sayesindedir. Bu anlamda sokakta yaşayan, gidişattan memnun olamayan her birey elini taşın altına koymalıdır.

Asgari ücrete bakıyoruz, işçi olsun, emekli olsun, memur olsun herkes mutsuz. İnsanlar artık düşüncelerini söylemekten korkuyor; bugün vatandaş sosyal medyasından bir şey paylaşmaktan korkuyor, insanlar dinleniyoruz diye panik halinde. Herkes korkuyla yaşıyor. Korkuyla iş yürümez, dik durmamız lazım, doğru bildiğimiz söylemeliyiz. Biz bunları anlatmak zorundayız, Gerze’de ne oluyor, ne bitiyor bunları konuşmalıyız.

Gerze’de tabletlerin dağıtılması ile ilgili söylemler var

Gerze’de kapalı kapılar ardında usulsüz yapılan birşeyler konuşuluyor. Milli Eğitim Bakanlığının ücretsiz dağıtması gereken tabletlerle ilgili Gerze’de çok farklı söylemler var, bunlar bana geliyor. Beni Gerzeli vatandaşlar arıyor, bir tablet alınmasında ki ve dağıtılmasında bazı sıkıntılar olduğu, fonun başında kim varsa bu tableti doğru usulune uygun dağıtmadığı, ihalesiz işlemler yapıldığı söyleniyor. Televizyonda her öğrenciye bedava tablet dağıtılacak deniyor ama burada farklı şeyler dönüyor.

Bu tabletler parayla mı dağıtılıyor, yardım mı yapıyorlar, fon mu dağıtıyor? Bunu kimse sorgulamıyor.

Eskiden Gerze’de huzur varken biz şimdi Gerze’de hırsızlık konuşuyoruz. Kaymakam Beyin bunları takip etmesi gerekirken, biz tüyü bitmemiş yetimin hakkı derken Gerze’de devletin mazotları çalınıyor.

Eskiden Gerze’de CHP’li belediyemiz vardı şimdi yok ama biz Gerze’den kopmadık, burada ne olduğunu takip ediyoruz.

Bu saatten sonra Gerze’ de olan her şeyi şeffaf bir şekilde ortaya koymalılar, biz bunun takipçisi olacağız” dedi.

Teşkilat adına konuşan İYİ Parti Gerze İlçe Başkanı Yavuz Yiğit teşkilat adına CHP Heyetine teşekkür ederek konuşmasına başladı. Gerze’de eski günlerin arandığını söyleyen Yiğit, “bugün burada Gerze’nin dertlerini konuşuyoruz. Pandemi şartlarında sıkıntılı günler yaşıyoruz eski günleri arar bir Gerze durumuna geldik. Bugün virüsten korunmak için hijyen ön plandayken birçok siteye belediyenin suyu gitmiyor. Halk ekmek, tencere kaynatma derdindeyken parklara, bahçelere devasa paralar yatırılıyor. Belediye bir millet bahçesi derdine düştü.

Daha iyisini yapabilmek adına CHP ve İYİ Parti olarak istişarelerde bulunuyoruz. Bizim kulağımıza da çok şeyler geliyor; fonlarda şurada burada yapılan usulsüzlük söylemleri bizimde kulağımıza geliyor. Eskiden Gerze’de anahtarlar kapıların üzerinde dururken şimdi herkes korkar duruma geldi. Komşu komşudan şüphelenir duruma geldi.

Biz CHP ile korkmadan eleştiriyor, sosyal medyadan dile getiriyoruz. Gerze’de imarda yaşanan sorunlar kulaklarımıza geliyor bunları dile getiriyoruz ve arşivliyoruz. Zamanı gelince bunları ortaya çıkartacağız” dedi.

Karadeniz son olarak seçilen insanların seçildikten sonra tavırlarının değişmemesi, havaya girerek şımarmaması gerektiğini, vatandaşa hort zort yapmakla bağırmakla, gelenleri itelemekle bu işin yürümeyeceğini, Gerze’nin bunu kabul etmeyeceğini söyledi. Önemli olan insanların gönlüne girmek diyerek İYİ Parti ziyaretini sonlandırdı.

AdminAdmin