Siyaset
Giriş Tarihi : 25-04-2023 14:49   Güncelleme : 25-04-2023 17:42

Maviş: "Türkiye adeta küllerinden doğuyor"

AK Parti Sinop Milletvekili Adayları Dr. Nazım Maviş ve Seyit Ali Çetin ilçemizde düzenlenen seçim bürosu açılışında konuştular.

Maviş: "Türkiye adeta küllerinden doğuyor"

AK Parti ilçemizdeki seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. AK Partinin seçim çalışmalarını sürdüreceği seçim irtibat bürosu düzenlenen törenle hizmete başladı.

Vatandaşların Türk bayrakları ve parti bayraklarıyla geldiği Osman Pamukoğlu Caddesinde bulunan seçim irtibat bürosu önünde yoğun kalabalık oluştu. AK Parti çalışmalarının yürütüleceği seçim irtibat bürosu açılışına AK Parti Sinop Milletvekili Adayları Dr. Nazım Maviş ve Seyit Ali Çetin ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kurdele kesilerek hizmete başlayan büronun açılışında konuşan Milletvekili Adayları, seçim çalışmalarının öneminden bahsederken, vatandaşa hizmet edilecek büronun hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ettiklerini kaydettiler.

AÇILIŞA YOĞUN İLGİ

Açılış konuşmasını yapan AK Parti Gerze İlçe Başkanı Cumhur Kurt,  seçim bürosunun Gerze’ ye hayırlı olmasını diledi. Kurt, “Türkiye’ de huzuru hep beraber inşa edeceğimiz 14 Mayıs gününe çok az kaldı. Teveccühlerinizden dolayı, bu alanı doldurduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum” diyerek sözü AK Parti Sinop Milletvekili Adayı Seyit Ali Çetin’ e bıraktı.

SİNOP’ U İKİ MİLLETVEKİLİYLE TEMSİL EDECEĞİZ

Seçim bürosu ve yaklaşan 14 Mayıs seçimlerinin hayırlara vesile olmasını dileyen Çetin, “bugün bizi burada coşkuyla karşıladığınız, bağrınıza bastığınız için teşekkür ediyorum. Sinop’ umuzu 14 Mayıs günü 2 milletvekiliyle temsil edeceğimizden hiç şüpheniz olmasın. Durmak yok yola devam” dedi.

GERZE’ YE NE KADAR HİZMET ETSEK YAKIŞIYOR

Milletvekili Adayı Seyit Ali Çetin’ den sonra konuşan AK Parti Sinop Milletvekili Adayı Dr. Nazım Maviş, Gerze’ yi cazibe merkezi haline getirebilmek için var güçleriyle çalıştıklarını belirtti.

Maviş, Gerze’ nin Sinop’ un parlayan yıldızı olduğunu kaydederek, “seçim büromuzun açılışını adeta mini bir miting halinde yapıyoruz. Gösterdiğiniz bu ilgiye ve teveccühe gönülden, yürekten teşekkür ediyorum. Gerze’ miz Sinop’ umuzun parlayan bir yıldızı. Samsun ve Sinop arasında doğallığı ve güzelliğiyle, nüfusunun hızla artışıyla gerçekten bir cazibe merkezi. Bizde Gerze’mizi daha da güzelleştirmek, daha da güçlü bir şekilde cazibe merkezi haline getirebilmek için Belediye Başkanımızla, teşkilatımızla, elimizden geldiği, gücümüzün yettiği kadar hizmet etmeye çalışıyoruz. Gerze coğrafi konumuyla, insan yapısıyla hizmeti hak eden ve aldığı her hizmeti yakıştıran bir ilçemiz.

14 Mayıs’ ta bir seçim var, bu seçimde oy kullanacağız, tercihimizi yapacağız. Gerzeli kardeşlerim siyaseti çok yakından takip ediyorlar, siyaseti biliyorlar, görüyorlar, sizlerle birkaç hususu paylaşmak istiyorum.

14 MAYIS’ TA VERECEĞİMİZ KARAR TÜRKİYE’ NİN GELECEĞİ İLE İLGİLİ OLACAK

14 Mayıs’ ta bir karar vereceğiz ancak bu seçimde vereceğimiz karar siyasi partiler arasında vereceğimiz karar olmaktan öte Türkiye’ nin geleceği ile ilgili bir karar olacak. Türkiye adeta küllerinden doğuyor, son 20 yıl bu ülkede yapılanlar Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu ülkeye kazandırılanlar, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu ülkenin elde ettiği güç, kalkınma hızı Türkiye’ yi bambaşka bir yere taşıdı. Şimdi Türkiye’ de ya bu güç, bu hız, bu kalkınma hamlesi devam edecek yada Türkiye eski günlerine devam edecek. Bunun arasında bir karar vereceğiz. 90' lı yıllarda neredeyse 8 ayda bir dağılan hükümetlerle, yönetilemeyen, krize mahkum olmuş bir Türkiye vardı. Sadece 1991 ile 2002 yılları arasında 11 yılda bu ülkede 9 tane hükümet kuruldu. 11 yılda 9 hükümet kurulması demek neredeyse 8 ayda 1 yılda hükümetin dağılması demek. Her yıl bir hükümetin yıkılıp bir hükümetin kurulduğu Türkiye' den İHA' ların, SİHA' ların yapıldığı, 2 gün önce Altay Tanklarının ordumuza teslim edildiği bir Türkiye. 

Aslında bu masa Türkiye' nin 90' lı yıllara geri dönmesinin tehlikesinin masası, pazarlıkların, birbirlerine karşı ayak oyunlarının, kumpasın kurulduğu bir masa. Masa dağıldı, toplandı, birbirlerine ağır laflar ettiler. Şimdi bu masanın yaşadığı krizler Allah vermeye bunların iş başında, iktidarda olduğu bir Türkiye' de olsaydı siz düşünün o Türkiye' nin halini.

Hatırlıyorsunuz değil mi Ahmet Necdet Sezer ile Ecevit arasında yaşanan anayasa kitapçığı fırlatma krizini. O günki Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, rahmetli Başbakan Ecevit' e kızarak toplantıda anayasa kitapçığını fırlatmış ve Ecevit' te merdivenlerden inip basının karşısına çıkıp 'toplantıda çok ciddi bir devlet krizi yaşandı, Cumhurbaşkanı bana anayasa kitapçığını fırlattı, bu bir devlet krizidir' dedi. Basının karşısında bu cümleyi söyler söylemez Gerze' de en az 50 esnafımızın Sinop' ta en az 100 esnafımızın tezgahı dağıldı. Türkiye 10 yıl geriye gitti. Ekonomik krizlerle boğuşan ve bir daha o yükün altından kalkamayan  bir Türkiye karşımıza çıktı. Masanın bir partisi çıkmış diğer partiye, 'sizin oyunuz ne kadar ki konuşuyorsunuz?' diyor. Öbür parti çıkmış diyor ki 'beni sakın konuşturma, konuşursam kötü olur.' Bir diğeri diyor ki biz kazanamayacak aday istemiyoruz.' Cumhurbaşkanı adaylarına kazanamayacak aday diyor. Öbürü de diyor ki 'çek sifonu gitsin' diyor. Bu kadar bir millete karşı saygısızca, ağır hakaretlerin yapıldığı bir masanın iyi bir Türkiye' yi tahayyül bile edemiyorum. 

Bugün Türkiye savunma sanayinde bırakın daha dün bu kadar büyük silahlar üretmeyi bir tabancayı bile üretemeyen ülkeyken şimdi savunma sanayinde %20 yerli ve millilik oranından %80' lere çıkmış bir Türkiye' dir. 

ELİ KANLI TERÖRİSTLERLE YOL YÜRÜYENLERE BU MİLLET İZİN VERMEYECEK

Her ne kadar hala gözleri olup da görmeyenler, hala kulakları olup da duymayanlar, benim vatandaşlarım Sultanahmet’ in önünden Sarayburnu’ na kadar kuyruklar oluşturup Türkiye’ nin gurur abidesi olan TCK Anadolu’ yu ziyaret ediyorlar. Gurur duyun, Türkiye’ nin yaptığı bir işten gurur duyun. Biz bu yapılanları süs olsun diye yapmıyoruz, kabul edin bunu.

Karabağ 30 yıldır Ermenilerin işgalindeydi. 30 yıl sonra Karabağ’ ı işgalden ne kurtardı? Tayyip Erdoğan öncülüğünde yapılan İHA’ lar, SİHA’ lar kurtarmadı mı?  

Biz eli kanlı teröristlerle hala Kandil’ den konuşup Tayyip Erdoğan’ ı devireceğiz diye oradan talimat yağdıran eli kanlı teröristlerle yol yürüyenlere bu millet izin vermeyecek.

BİZ SİZİ İNLERİNİZE GÖMDÜK

40 bin şehidimizin kanı ellerinde kurumamış olan terör baronları dağlardan açıklama yapıyor. Polisimizin, askerimizin, korucumuzun, jandarmamızın hatta şehit öğretmenimizin kanı ellerinde olan terör baronları dağlardan açıklama yapıyor. Neymiş? 14 Mayıs’ ta Tayyip Erdoğan’ dan intikam alacaklarmış. Biz sizi inlerinize gömdük. Mağaralarınızı tepelerinize yıktık, mağaralarınızda imha ettik sizleri” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından seçim bürosunun açılış kurdelesi kesildi.

Milletvekili Adayları Nazım Maviş ve Seyit Ali Çetin daha sonra cadde ve sokaklarda kapı kapı gezerek vatandaşlarla sohbet ederek 14 Mayıs için destek istedi. Maviş ve Çetin' e Gerze ziyaretlerinde Sinop İl Genel Meclis Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, Gerze AK Parti İlçe Başkanı Cumhur Kurt, AK Parti Gerze Kadın Kolları Başkanı Sevile Aksu, İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Burma ve çok sayıda partili eşlik etti. 

AdminAdmin