Siyaset
Giriş Tarihi : 23-12-2020 10:15

“Millet Bizi Çağırıyor”

İyi Parti Sinop İl Başkanlığından Basın Açıklaması

“Millet Bizi Çağırıyor”

İyi Parti Sinop İl Başkanlığı bir basın açıklaması yayınlayarak, parti olarak iki haftalık sokağa çıkma yasağı uygulanması ve asgari ücret görüşmelerinin daha fazla uzatılmadan karara bağlanması gibi konuları da ilgilendiren bir basın açıklaması yayınladı.

Yayınlanan basın açıklaması şu ifadelere yer verildi; “Değerli Basın Mensupları

İyi Parti Sinop il başkanlığı olarak ülkemizde ve ilimizde son dönemlerde var olan gelişmeleri dikkatle incelemeye devam ediyoruz. 20 Aralık itibariyle 95 hekim 267 sağlık çalışanını kovid 19 nedeniyle kaybettik. İyi Parti ailesi olarak hayatını kaybeden sağlık çalışanlarına Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.

Sağlık çalışanlarımızın talepleri bellidir. Başta kovid 19’un meslek hastalığı sayılması hususunda alınan kararda bulunan şartların bir an evvel kaldırılması gerekmektedir. Hayatlarımızı ellerine teslim ettiğimiz sağlıkçılarımızın diğer taleplerinin de bir an evvel karşılanması ve sağlıkta bulunan personel eksikliğinin giderilmesi elzemdir.

Dünya genelinde var olan pandemi gün geçtikçe etkisini devam ettirmektedir. Kış aylarına girdiğimiz bugünlerde hastalık gün geçtikçe yayılmakta ve ölüm sayısı artmaktadır. Gelişmiş ülkeler vatandaşlarının temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla türlü tedbirler alınmaktadır. Yapılan aşı çalışmalarında birçok ülke tedbirini alıp vatandaşlarının ihtiyacını karşılayacak miktarda ve daha fazlasını alarak gerekli adımları atmıştır. Gelişmiş ülkelerdeki gelişmelerin yanında ülkemizde sürekli olarak sorun çözmek yerine problem üreten AKP var olan gerçekleri gizleyerek sorunların üzerini örtmeye çalışmaktadır.

Ülkemizde salgın hastalığın görülmesinden itibaren hasta sayısının ve ölü sayısının gizlenmesi, alınması gereken önlemlerin uygulamaya konulmasını engellemiştir. Millet ittifakı belediyelerinin kayıtlarında yer alan bilgiler AKP’nin yalanlarını ortaya koymuş ve zorunlu olarak gerçek sayılar olmasa bile her akşam medyadan bizlere yansıtılan turkuaz tablodaki rakamların değişmesini sağlamıştır.

Genel başkanımız Meral Akşener’in iki haftalık sokağa çıkma yasağı çağrısı yerine kısıtlı önlemlerle günü kurtarmaya çalışan AKP, hastalığı azaltmak şöyle dursun yeni sorunların ortaya çıkmasına neden olmuştur. İyi Parti olarak bizlerin talebi bir an evvel iki haftalık sokağa çıkma yasağının uygulanmasıdır.

Pandemi sürecinde ülkemizde ve ilimizde yaşanan sorunların başında ekonomik sıkıntılar gelmektedir. Başta esnafımız olmak üzere farklı alanlarda faaliyet gösteren vatandaşlarımızın birçoğu büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Pandeminin başladığı dönemde vatandaşın almış olduğu kredilerin ödemeleri kapıya dayanmıştır. Evine ekmek götüremeyen esnafın bu kredileri ödeme imkânı bulunmamaktadır. AKP’nin bir an evvel bu sıkıntının giderilmesi için önlemler almalıdır. Ayrıca asgari ücret görüşmeleri uzatılmadan en az 3000 TL olmak şartıyla karara bağlanılmalıdır.

İşsizlikte geldiğimiz nokta içler acısı bir durum arz etmektedir. Kapanan işletmeler işsizlik sayısını her geçen gün artırmaktadır. Genç işsizlik ise yüzde kırklara ulaşmıştır. Bu işsizlik ortamında evine ekmek götüremeyen vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü ise 2021 bütçesinde görülmemektedir. Sarayın şaşalı hayatının devamı için bütçeye eklenen kalemler, fakir fukaranın daha fazla sıkıntı yaşamasına neden olacaktır. Ülke genelinde yaşanan yokluktan bi-haber olan saray ve yandaşları, kuru ekmek ile karnını doyuranların tok olduğunu söyleyecek kadar vicdansızlaşmıştır.

Bizler İyi Parti olarak bu sorun ve sıkıntıları görmezden gelemeyiz. Sorunlar karşısında yapmış olduğumuz halkımızın faydasına olan önerilerimiz devam edecektir. Bizler her zaman vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Çünkü MİLLET BİZİ ÇAĞIRIYOR. “

AdminAdmin