Siyaset
Giriş Tarihi : 06-01-2021 17:54   Güncelleme : 06-01-2021 19:03

Milletvekili Karadeniz, "Balıkçılık Konusunda Yanınızdayım"

Milletvekili Karadeniz Gerze Su Ürünleri Kooperatifinde balıkçılarla buluştu

Milletvekili Karadeniz, "Balıkçılık Konusunda Yanınızdayım"

Bir dizi ziyaretler kapsamında Gerze’ye gelene Karadeniz ilçe örgütünü ziyaret etti. Ardından ilçe başkanı ve yönetimi ile birlikte Gerze Su Ürünleri Kooperatifine giderek balıkçılarla istişarelerde bulundu.

Burada kendisini Kooperatif Başkanı Gültekin Olgunsoy ve yönetimi karşılayarak Gerze’deki balıkçıların sorunlarını Gerze Balıkçı Barınağının şuan ki durumunu ve limanın uzatılması ile ilgili taleplerini iletti.

Balıkçıların sorunlarını bildiğini ve meclise sürekli taşıdığını belirten Karadeniz, “balıkçılık konusunda konuşan milletvekili dendiğinde akla ilk Barış Karadeniz geliyor.

Genel başkanımızla da konuyu paylaştığımda Karadeniz’deki balıkçılıkla ilgili bir çalışma yapmamı istedi. Bu çalışmayı yapacağız fakat önceliğimiz Sinop ve Sinop balıkçılığı olacak.  

Gerze’ye, Demirci Köyüne ve Sinop’a birer mendirek yapılması noktasında Ulaştırma Bakanımızla görüşeceğim ve konunun takipçisi olacağım.

Bir meclis konuşmamda bu konuyu işledim; Sezonu bir seferliğine açmayalım, balıkçıların giderlerini devlet karşılasın. Kıyı balıkçılarına 30 bin lira verelim, teşvik edelim. Balıkçılar 1 sezon ağlarını sermesinler, balıklar yumurtalarını rahatça bıraksınlar. Yine aynı şekilde trolcülerin, gırgırların denize çıkmaları biraz ertelensin. Bu şekilde denizlerimizde ki balık popilasyonunu artıralım.” ifadelerinde bulundu.

AdminAdmin