Siyaset
Giriş Tarihi : 13-04-2017 18:12   Güncelleme : 13-04-2017 18:29

Osman Pamukoğlu Referandum Oyunu Açıkladı

Gerzeli hemşerimiz, Hak ve Eşitlik Partisi Onursal Başkanı Osman Pamukoğlu referandumda ne oy verecek?

Osman Pamukoğlu Referandum Oyunu Açıkladı

Gerzeli hemşerimiz, Hak ve Eşitlik Partisi Onursal Başkanı Osman Pamukoğlu referandumda “hayır” diyeceğini açıkladı.

 

Referandum çalışmaları kapsamında Gaziantep’te bir otelde partililerle buluşan Pamukoğlu, referandumda evet çıkması halinde milli egemenliğin bir kişinin eline verileceğini belirtti. Ülkenin durumunun Birinci Dünya Savaşı öncesi durumla aynı olduğunu iddia etti.

 

“Hayır oyu daha önde, ama…”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde meclisin denetleme yetkisinin olmayacağını söyleyen Emekli Tümgeneral Pamukoğlu, referandumda hayır oylarının önde olduğunu belirtti. “…ama kararsız bir kitle var” diye de ekledi.

 

Yeni sistemle birlikte meclisin işlevini yitireceğini savunan Pamukoğlu, Bakanlar Kurulu’nu cumhurbaşkanının tek başına seçeceğini söyledi. Meclisin güven oylaması yapamayacağını aktardı.

 

“Tek adamın bütün zaafları bilinir”

Tek adam yönetimlerinde, yönetimi elinde tutan kişinin bütün zaaflarının bilindiğini ve çok kolay bir şekilde yıkılabileceğini açıklayan Pamukoğlu, Saddam’ın ve Kaddafi’nin gittiğini, Esed’in ise koltuğunun sallandığını ifade etti. Tek kişi ile bir ülkenin kolay kolay yönetilemeyeceğini ve sömürgeci devletler tarafından bu kişinin yok edileceğini iddia etti.


Kaan Töngelci / Gerze'nin Sesi

Erkan TaşErkan Taş