Eğitim
Giriş Tarihi : 29-11-2020 21:47   Güncelleme : 29-11-2020 21:58

Türk Eğitim Sen'den Çağrı

Türk Eğitim Sen, Sinop Milli Eğitim Müdürlüğünün ana sınıf ve anaokullarında uzaktan eğitim kararı alınması gerektiğini açıkladı

Türk Eğitim Sen'den Çağrı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her tür ve seviyedeki eğitim kurumlarında 20 Kasım 2020 – 4 Ocak 2021 tarihleri arasında eğitim-öğretim çalışmalarına uzaktan eğitim yoluyla devam edileceği kararı alınarak, ilgili kurumlar arasında yapılan istişareler sonucunda ise resmi ve özel tüm anaokulu, anasınıfı ve uygulama sınıflarında haftada beş gün yüz yüze eğitime devam edilmesi 20.11.2020 tarih ve 16988740 sayılı yazı ile 81 il valiliğine bildirildi.

Ancak; Milli Eğitim Bakanlığının 27 Kasım 2020 tarih ve 17375679 sayılı yazılarıyla, COVID-19 salgınının yerleşim yerlerindeki seyrine bağlı olarak resmi anaokulları ve anasınıfları için 4 Ocak 2021 tarihine kadar uzaktan eğitime geçme kararının İl/İlçe Hıfzıssıhha Kurullarının görüşleri çerçevesinde alınabileceği belirtmişti.

Bu kapsamda Sinop'ta okul öncesi, anasınıfı ve uygulama sınıflarında eğitimin yüz yüze yapılması kararı alınmıştı.Genelge kapsamında Türk Eğitim Sen Sinop Şube Başkanı Turgay Şen Sinop' ta koronavirüs vakalarının tavan yaptığını söyleyerek, " Anaokulları ve ana sınıflarında yüzyüze eğitimi uygun gören bakanlık,  milletin virüs belasıyla,  canıyla uğraştığı bir dönemde yanlış bir karar aldığınının farkına varmıştır. Bu yapılan yanlışı da düzeltmek için yeni adımlar atmıştır .

Bir çok il yüzyüze eğitimden vazgeçerek uzaktan eğitim kararını çoktan  almıştır.Sinop' ta da çok iyi biliyoruz ki covid belası tavan yapmıştır. Maalesef bu süreçte iki meslektaşımız virüse sebep vefat etmiştir. Sinop Milli Eğitim Müdürlüğününde anasınıf ve ana okullarında uzaktan eğitim kararı alması sağlığımız için elzem olmuştur.

Dileğimiz doğru kararın bir an önce alınarak hayata geçirmesidir." açıklamasında bulundu.

AdminAdmin