Eğitim
Giriş Tarihi : 20-01-2023 11:55   Güncelleme : 20-01-2023 15:33

Gerze’ de öğrencilerin karne heyecanı

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 3682 öğrenci ve 294 öğretmen yarıyıl tatiline girdi

Gerze’ de öğrencilerin karne heyecanı

2022-2023 eğitim-öğretim yılının sona ermesi nedeniyle ilçemizdeki okullarda karne heyecanı yaşandı.

2022-2023 eğitim öğretim yılının 12 Eylül 2022'de başlayan birinci dönemi bugün sona erdi. İlk ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören yaklaşık 3682 öğrenci, yarıyıl tatilini yapmak üzere karnelerini aldı.

Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, İlçemiz Gazi Mustafa Kemal İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katılarak, öğrencilerin karne heyecanlarına ortak oldu.

Törene, Gerze Kaymakamı Tekin Dundar ve eşi Ayfer Dundar, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Gerze İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Su, İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan katılım sağladı.

Öğrenciler karnelerini Gerze Kaymakamı Tekin Dundar ve eşi Ayfer Dundar, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Gerze İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Su, İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan’ ın ellerinden teslim alırken minik öğrencilerin yönelttiği sorular ile sınıflarda eğlenceli anlar yaşandı.

Gazi Mustafa Kemal İlkokulunda heyecanlarına ortak olduğu öğrencilere karneleriyle birlikte kitap ve çikolata hediye eden Kaymakam Dundar, öğrenci, öğretmen ve velilere mutlu tatiller diledi.

Kaymakam Dundar, “bugün okullarımızda 15 günlük yarıyıl tatili başlıyor. Emek veren tüm öğretmen arkadaşlarıma, idarecilerimize teşekkür ediyorum.

Çocuklarımızı iyi birer birey olma noktasında motive etmek velilerimizin, öğretmenlerimizin ve bizlerin en büyük sorumluluğudur çünkü onlar bu milletin, bu ülkenin, bizlerin geleceğidir.

Bu vesileyle tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize iyi tatiller diliyorum” diye konuştu.

Kaymakam Dundar' a karne töreninde Gerze Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan' da eşlik ederken Ceylan öğrencilerin karne heyecanına da ortak oldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre bugün ilçemizde toplamda 3682 öğrencinin karne aldığı öğrenildi.

İki haftalık yarıyıl tatilinin ardından ikinci dönem, 6 Şubat'ta başlayacak, 17-20 Nisan 2023'te ise ikinci ara tatil dönemi olacak.

Eğitim öğretim dönemi, 16 Haziran 2023'te sona erecek.

AdminAdmin