Eğitim
Giriş Tarihi : 26-02-2018 18:28

Gerze'ye 225 Öğrenci Kapasiteli KYK Yurdu

225 öğrenci kapasiteli Yüksek Öğrenim Yurdunun Gerze'ye kazandırılması için çalışmaların yürütüldüğünü söyledi

Gerze'ye 225 Öğrenci Kapasiteli KYK Yurdu

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım MAVİŞ, ilçemize kazandırılacak olan Yüksek Öğrenim Yurdu konusunda kamuoyunu bilgilendirdi.

225 öğrenci kapasiteli Yüksek Öğrenim Yurdunun Gerze'ye kazandırılması için çalışmaların yürütüldüğünü ifade eden Maviş, öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının biran önce karşılanması için yurt ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik çalışmalara öncelik verdiklerini söyledi.

Kiralama yoluyla yapılacak olan KYK öğrenci yurtlarının, ortopedik yatak, temizlik hizmetleri, etüt ve dinlenme salonları, şark köşeleri, çamaşır yıkama ve kurutma hizmetleri, spor salonları ve spor aletleri, internet, fotokopi, yazıcı lcd Tv, kablolu yayın, tam teçhizatlı revir, jeneratör ve su depolarıyla kesintisiz temel ihtiyaçların giderildiği bir standartta olacağı bilgisini paylaşan Maviş, '' Öğrencilerimiz için hızlı bir şekilde proje çalışmasını sürdürdüğümüz yurtlarımız evimizin sıcaklığını aratmayacak'' dedi.

GÜÇLÜ ÜNİVERSİTE VE EĞİTİM ŞEHRİ SİNOP
Sinop’u, turizm, eğitim, kültür ve üniversite kenti olarak tanımladıklarını ifade eden Maviş, şehrimizdeki sanatsal ve kültürel faaliyetlerin artması, bu alanda markalaşmamız noktasında üniversitenin, potansiyelimizin harekete geçirilmesinde önemli bir rol üstleneceğinden bahsetti. Maviş, Üniversite, öğrenci akışı ve Ar-Ge faaliyetleriyle, şehrin ekonomisi, sanayisi, kültürel, bilimsel ve sosyal hayatının canlanmasına ve şehrin kalkınmasına çok önemli katkılar sunması dolayısıyla güçlü üniversite hedefi çalışmalarının devam edeceğini ifade etti.

Seda ŞengülSeda Şengül