Eğitim
Giriş Tarihi : 08-11-2022 16:11   Güncelleme : 08-11-2022 16:20

İlçemizdeki ‘Geleceğin Teknoloji Yıldızları’ artıyor

DENEYAP Teknoloji Atölyelerine kabul edilerek, yine bizi gururlandıran İlçemiz Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu ve Atatürk Ortaokulu öğrencilerine başarı belgeleri takdim edildi

İlçemizdeki  ‘Geleceğin Teknoloji Yıldızları’ artıyor

Ülkemizin teknoloji alanında gelişimine katkıda bulunmak amacıyla; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı arasında başlatılan işbirliği ile Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezinde ''Geleceğin Teknoloji Yıldızları''nı küçük yaşlardan itibaren belirlemek üzere kurulan DENEYAP Teknoloji Atölyelerinde; geçen hafta Gerze Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesinden 6 Öğenci, bu hafta da Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu 5. Sınıf öğrencileri Kuzey Toprak AYDIN ile Ömer ALTUN ve Atatürk Ortaokulu 6. Sınıf Öğrencisi İlterhan ERCAN; Sinop Gençlik Merkezinde 2 aşamalı olarak yapılan sınavlarda başarı göstererek 4. Faz çalışması kapsamında 3 Yıl Ücretsiz Teknoloji Eğitim almaya kazandılar.

DENEYAP Teknoloji Atölyelerine kabul edilerek, bu atölyelerde Teknoloji dallarında önemli eğitimler verilerek yetiştirilecek olan kıymetli öğrencilerimiz; geleceğin teknolojisini belirlemede söz sahibi olabilecek. 3 yıl boyunca ücretsiz olarak Robotik Kodlama, Elektronik Programlama, Yapay Zekâ, Siber Güvenlik, Nanoteknoloji alanlarında eğitim alacak olan öğrencilerimizin bu atölyelerde girişimcilik, inovatif düşünme, eleştirel düşünme, karmaşık problemleri çözme, etkili iletişim ve takım çalışması gibi becerilerinin geliştirilmesi de hedefleniyor.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bülent İÇBUDAK; Öğrencileri tebrik ederek Sinop Gençlik Merkezi tarafından DENEYAP Teknoloji Atölyelerine kabul edilebilmek için kendilerine uygulanan e-sınav ve uygulamalı sınavlar hakkında öğrencilerden bilgi aldı.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bülent İÇBUDAK, Geleceğin Teknoloji Yıldızları Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu öğrenciler Kuzey Toprak AYDIN ile Ömer ALTUN ve Atatürk Ortaokulu öğrencisi İlterhan ERCAN, veliler ve okul yöneticileriyle karşılıklı sohbet ederek, öğrenciler için hazırlanan Başarı Belgelerini, okul yöneticileri ile birlikte takdim etti.

Robotik Kodlama Atölyesi müjdesi

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bülent İÇBUDAK öğrencilere rehberlik eden öğretmenlere, ailelerine ve Okul yöneticilerine, teknolojiye duydukları ilgiden dolayı öğrenciler teşekkür ederek, başarılarının devamını diledi ayrıca ilçemizde de ücretsiz Robotik Kodlama Atölyesi açılması için gerekli çalışmalara başlandığı müjdesini verdi.

AdminAdmin