Eğitim
Giriş Tarihi : 09-05-2019 13:27   Güncelleme : 09-05-2019 16:09

Lise öğrencileri projelerini sergiledi

Lise öğrencileri hazırladıkları projeleri düzenlenen fuarla sergilediler

Lise öğrencileri projelerini sergiledi

Gerze Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi öğrencileri, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı kapsamında hazırladıkları projeleri sergilediler.

Matematikten müziğe, edebiyattan sanata birçok alanda proje hazırlayan öğrenciler, yeteneklerini TÜBİTAK Fuarıyla sergilediler.

Düzenlenen TÜBİTAK Fuarında, 2 yıl önce kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Edebiyat Öğretmeni Naci Uğurlu’da unutulmadı. Uğurlu’nun adına okul bünyesinde kütüphane oluşturuldu.

Fuarda ilgi çeken projelerden biri de Okul öğrencilerinden Kaan Soylu ve Berkay Rıza Oğuz’un projeleri olan Kabak Kemane projesiydi.

Kaan Soylu’nun kendi emeği ve imkanlarıyla yaptığı Kabak Kemane, ziyaretçiler tarafından oldukça ilgi gördü. İnsanlara müzik enstrümanı yapabilme hobisi kazandırmak amacıyla böyle bir proje düşündüğünü söyleyen Soylu, yaptığı müzik aletinin maddi olarak piyasa değerinin çok altında maliyete imal ettiğini söyleyerek projesini geliştirmek için destek talebinde bulundu.

ŞNS Anadolu Lisesinin okul dergisi “TEBEŞİR”in 2. sayısı da fuarda beğeniye sunuldu.

9 Mayıs Perşembe günü (bugün) gerçekleştirilen fuara Gerze Kaymakamı Murat Güven, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Ak Parti İlçe Başkanı Vahdettin Özdemir, İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Burma, kurum amirleri ve veliler katıldı.

 

Seda ŞengülSeda Şengül