Spor
Giriş Tarihi : 18-10-2019 10:24

FİFA Standartlarında Şehir Stadı

1985 yılında yapımı tamamlanan ilçemiz şehir stadı (gerze futbol sahası) 18 haziran 2019 tarihinde yıkılarak yapımına yeniden başlandı.

FİFA Standartlarında Şehir Stadı

16 Nisan 2019 tarihi itibarı ile yapılan şehir stadı ihalesini alan HAVER inşaat sahibi Hasan Vehbi Ersoy stadla alakalı sorularımızı yanıtladı.

Ersoy 34 yıl önce zamanın şartlarına göre yapılmış bir sahanın şuanda modern altyapısı tribünleri, soyunma odaları, aydınlatması ile Gerze’ye yakışır bir sahaya dönüştürüleceğini kaydetti.

Ersoy, Gerze Şehir Stadını ilçemizde ki 3 kulübün sporcularının kullandığını bundan dolayı çim sahanın hava şartları ve kullanımdan deforme olduğunu kaydederek, yeni yapılan sentetik sahanın herhangi bir deformasyon durumunda yüzeyinin değiştirilmesi çok daha kolay olduğunu belirtti.

Ersoy, “Yapılan Fifa standartlarında ki şehir stadının her bir karesinde fifa yetkililerinin kontrolleri altında. Şuan yapılan Gerze Şehir Stadı uluslararası bir standartta olduğu için fifa dünya stadyumlar listesine girecek. Mevcut yapılan modern stadın şu an 2x480 kişilik üstü kapalı tribünlere sahip. Eski stadın zemininin yaklaşık 50 cm kazarak en alt kotaya göre tasfiye ettik, üzerine çeşitli sınıflarda çakıl dolgusu, drenajlar yaptığımızdan dolayı ne kadar yağmur yağarsa yağsın stadın yüzeyinde su birikmeyecek.

Ayrıca stadın idari binasında iki takım için soyunma odaları, duşlar, hakem odası, sağlık odası, idareci odası, mekanik oda ve tuvaletler bulunuyor.

Ekim ayı içinde stadın içi tamamen bitecek Aralık ayında ise soyunma odalarını da tamamlayıp teslim edeceğiz” dedi.

Ersoy bunların yanı sıra, stadın dar cephesindeki eğimli arazinin istinat duvarı desteğiyle oturalı, kaldırımlı ve üzerine oturma grupları olan bir alan haline dönüştürülürse buranın ayrı bir güzellikte olacağını kaydetti.

AdminAdmin