Siyaset
Giriş Tarihi : 17-12-2023 19:50   Güncelleme : 18-12-2023 09:03

Ateş: “Hani kardeştik, hani partiliydik”

Cumhuriyet Halk Partisi Gerze İlçe Başkanlığı, belediye başkanı aday adayı tanıtım toplantısı düzenledi. Aday Adayı Ali Ateş, partililere kendini tanıttı

Ateş: “Hani kardeştik, hani partiliydik”

CHP' nin aday tanıtım toplantısı İlçemiz Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezinde yapıldı.

Aday Adayı tanıtım toplantısına CHP Gerze Belediye Başkanı Aday Adayları Ahmet Uyanıksoy, Ali Ateş, Bülent Eryılmaz, Orhan Ertuğrul ve Osman Belovacıklı' nın yanı sıra CHP Sinop İl Başkanı Aykut Cem Yalçınkaya, CHP Gerze İlçe Başkanı Birol Sazak, il ve ilçe yönetimleri katılım sağladı.

Açılış konuşmasını CHP Gerze İlçe Başkanı Birol Sazak yaptı. Sazak konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları verdi. İl Başkanı Aykut Cem Yalçınkaya’ nın yaptığı açılış konuşmasının ardından aday adaylarının kendini tanıttığı bölüme geçildi. Aday adaylarına 15 dakikalık süre tanındı ardından çekilen kura neticesinde aday adayları sırasıyla kürsüye çıktı.

Dördüncü olarak söz CHP Gerze Belediye Başkanı Aday Adayı Ali Ateş’ e bırakıldı. Ateş, 25 yıldır partinin içinde olduğunu, Gerze’ nin yeniden CHP bayrağıyla dalgalanması gerektiğinin altını çizdi. Ateş konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “1979 yılında Gerze doğumluyum. 13 yaşında İstanbul’ a göç etmiş, evli ve 2 çocuk babasıyım. İş hayatıma 25 yıldır devam etmekteyim. Ben 25 yıldır bu partideyim, 25 yıldır içinizden biriyim, örgütçülük ne demek inanın sizin kadar biliyorum, en azından büyük abilerim kadar bilmeye çalışıyorum. 25 yıldır CHP ailesinin içinden bir kardeşinizim. Ben Gerze Belediye Başkanı adaylığına 5 sene önce karar verdim. CHP bayrağının 30 yıl sonra Şirin Gerze’ de indirildiğinde ben İstanbul’ da meclis üyeliğine devam ediyordum. 2 buçuk yıl önce Gerze’ ye geldim. 2 buçuk yıldır Gerze’ de yaşıyorum. Bende İstanbul’ a gitmek istemezdim ama işsizlikten dolayı hepimiz bir şekilde büyük şehirlere göç ediyoruz. Şimdi size alışılagelmişin dışında bir konuşma yapmak istiyorum. Bir sürü projemiz var ama projeleri burada dile getirmenin anlamı olmadığını düşünüyorum.”

BİZ HANİ PARTİLİYDİK, HANİ KARDEŞTİK

“Ön seçimde bu kardeşiniz çıkarsa ben size şunu söylüyorum, mahallelerimizde kurulacak olan mahalle meclislerimizde Gerze’mizdeki önceliği olan projeye karar vereceğiz, birlikte yapacağız. Hangi projenin önceliği var? Ben şimdi burada şunu yapacağım bunu yapacağım demişim anlamı yok, ofisimin camında var 57 proje.

Aday adayı süreçlerimiz başladı. Aday adayı arkadaşlarımızdan birisi başvuru yapmaya geldiğinde yanında 12 arkadaşıyla yanında belediye meclis üyeliğine başvurdu. Yani aday adayı olan arkadaş yanında meclis üyelerini de belirledi. Net söylüyorum, yanında listesiyle gelerek belirledi demek. Kimlere söz verildi? Haftaya ön seçimden çıktığında o kişiler mi meclis üyesi olacak? Onlara mı söz verildi?”

BİZ AYNI ŞARKIDA EĞLENİYORUZ AMA AYNI ELİ SIKAMIYORUZ

“İkinci adayımızda aynısını yaptı. Biz hani partiliydik, hani kardeştik, adaylar belli olmadan herkes listesini belirlemiş. Nereye koşuyoruz? Şuan Gerze’ de partimizin 5 tane meclis üyesi var. Kazanılmayan bir ilçede meclis üyesi olsak ne olmasak ne? Benim kavgam dışarıda olmalı ama biz bunu aşamadık. Dün gece yemek yedik, oyun da oynadık. Aday adayı arkadaşlarımızda eğlendi. Eğlenirken aynı müzikle eğleniyoruz ama aynı eli sıkamıyoruz.”

İÇİMİZDE BARIŞAMADIĞIMIZ İÇİN BUNLAR OLUYOR

“44 yaşındayım, 5 aday adayıyız, haftaya ön seçimden ben çıkarsam zafer sarhoşluğu değil masanın çevresinde Gerze’ nin dertlerini konuşacağım. İlçenin nasıl yönetildiğini, ekonomiyi, her şeyi görüyoruz. Bunlar biz içimizde barışamadığımız için oluyor. Size namus sözü veriyorum. Aynı masada 4 arkadaşımızla birlikte Gerze’ yi nasıl kazanacağımızı, ilçede seçim çalışmalarını nasıl yürüteceğimizi konuşacağız.

Sen ocusun, sen bucusun değil; Gazi Mustafa Kemal’ in askerleri oluruz, kimsenin adamı olmayız. 23 Aralık Cumartesi günü perdenin arkasına geçip elinizi yüreğinize koyup oy kullanacaksınız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün adaletini omuzlarınıza bırakarak sizi selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin