Siyaset
Giriş Tarihi : 17-12-2023 20:09   Güncelleme : 18-12-2023 09:04

Belovacıklı: “Biz el ele verip Gerze’ yi Gerze yaptık”

Cumhuriyet Halk Partisi Gerze İlçe Başkanlığı, belediye başkanı aday adayı tanıtım toplantısı düzenledi. Aday Adayı Osman Belovacıklı, partililere kendini tanıttı

Belovacıklı: “Biz el ele verip Gerze’ yi Gerze yaptık”

CHP' nin aday tanıtım toplantısı İlçemiz Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezinde yapıldı.

Aday Adayı tanıtım toplantısına CHP Gerze Belediye Başkanı Aday Adayları Ahmet Uyanıksoy, Ali Ateş, Bülent Eryılmaz, Orhan Ertuğrul ve Osman Belovacıklı' nın yanı sıra CHP Sinop İl Başkanı Aykut Cem Yalçınkaya, CHP Gerze İlçe Başkanı Birol Sazak, il ve ilçe yönetimleri katılım sağladı.

Açılış konuşmasını CHP Gerze İlçe Başkanı Birol Sazak yaptı. Sazak konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları verdi. İl Başkanı Aykut Cem Yalçınkaya’ nın yaptığı açılış konuşmasının ardından aday adaylarının kendini tanıttığı bölüme geçildi. Aday adaylarına 15 dakikalık süre tanındı ardından çekilen kura neticesinde aday adayları sırasıyla kürsüye çıktı.

Son olarak söz CHP Gerze Belediye Başkanı Aday Adayı Osman Belovacıklı’ ya bırakıldı. 2 dönem boyunca çok işler başardığını, Gerzelilerle el ele vererek Gerze’ yi Gerze yaptığını, dünyaya tanıttıklarını belirtti. Belovacıklı, “Aday adayı tanıtım toplantısı ile hem sizler hem bizler bir araya geldik. Ben CHP ile 7 yaşında tanıştım. Bizim evimizin içi, hayatım hep siyasetle, mücadeleyle geçti, diyorlar ki geçmişe değil geleceğe bakalım, tabi geleceğe bakalım ama geçmişi de unutmayalım. Geçmişte neler yaşandı? Ne mücadeleler verildi? Hepsini konuşacağız. Öğretmen olarak atandım, 6 aylık öğretmenken 12 Eylül süreci oldu ve cezaevi, işkenceler… Oradan yüzümüzün akıyla çıktık ve öğretmenliğe tekrar başladık. 12 Eylül bizden çok şey aldı, partimiz bile kapatılmıştı. Cezaevinden sonraki öğretmenlik yıllarımda sendikacılıkla uğraştım.

Burada belediye başkanlığı yaptım, ilk gün belediyedeki tüm arkadaşları topladım. Kasada 70 lira vardı. 13 sene işçinin ikramiyesi ödenmemiş, maaşlar yarım yamalak ödenmiş, mesailer hiç ödenmemiş, masanın üzerinde bir sürü icra dosyası vardı. El birliği ile çok işler başardık. Projeler ürettik. İmar planı yaptık; Atatürk Mahallesinde, 19 Mayıs Mahallesinde, Cumhuriyet Mahallesinde yol yoktu.”

ŞUAN MAAŞ ÖDEYEMEYEN BİR BELEDİYE VAR

“Hani derler ya belediye başkanının aptalı kanalizasyona girer diye, biz kanalizasyona girdik. 120 km kanalizasyon yaptık. Şuan kazma vursan 400 milyon lira. Hangi belediye yapacak onu? Şuan maaş ödeyemeyen bir belediye var, borç gırtlakta. Belediyenin attığı her adımı takip ediyorum. En son otogar projesi için iller bankasından kredi çektiler, yine çekiyorlar.

İlçemize bir termik santral yapılmaya kalkıldı. Bu termik santral bu ülkeyi ve çevresini, çocuklarımızın geleceğini yok edecekti. Gerze halkı topyekun savaş verdi. Öyle bir savaş verdi ki Gerze dünya literatüründe ilk beşe girdi. Bunlar unutulur mu?

Sahillere kimse inemezdi. Her yer derya çamur, yol yok, bir şey yok. Para yok yapacak. İstanbul’ da Gerzeli bir mimarın yanına gittik. O bize bir proje çizdi. İş makinemiz yoktu. Anons verdik, kazmasını küreğini alan sahile gelsin diye, hep birlikte kazmayla kürekle çalışmadık mı? Gerze’ yi dünyaya tanıttık.

Benim belediye başkanlığı dönemimde kimse yatağına aç girmedi. Belediye Başkanlığını kaybettiğimizde mevcut belediye başkanı buraya müfettiş çağırdı. Müfettişler 1 buçuk ay belediyeyi didik didik aradı. Şimdi bakıyorum belediye başkanına bizim aldığımız makinelerin üzerinde resim çektiriyor, bizim yaptığımız seralarda resim çektiriyor. Bizim yaptığımız yollara resim çektiriyor. Bunları biz yaptık” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından İl Başkanı Aykut Cem Yalçınkaya, Gerze Belediye Başkanı Aday Adayları, İl Genel Meclisi Aday Adayları ve Gerze Belediye Meclisi Aday Adaylarını sahneye davet ederek Gerze’ yi yeniden CHP belediyesiyle kavuşturacaklarını belirtti.

AdminAdmin