Siyaset
Giriş Tarihi : 17-12-2023 19:06   Güncelleme : 18-12-2023 09:02

Ertuğrul: “Kırgınlıklar dargınlıklar olursa seçimi kazanamayız”

Cumhuriyet Halk Partisi Gerze İlçe Başkanlığı, belediye başkanı aday adayı tanıtım toplantısı düzenledi. Aday Adayı Orhan Ertuğrul, partililere kendini tanıttı

Ertuğrul: “Kırgınlıklar dargınlıklar olursa seçimi kazanamayız”

CHP' nin aday tanıtım toplantısı İlçemiz Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezinde yapıldı.

Aday Adayı tanıtım toplantısına CHP Gerze Belediye Başkanı Aday Adayları Ahmet Uyanıksoy, Ali Ateş, Bülent Eryılmaz, Orhan Ertuğrul ve Osman Belovacıklı' nın yanı sıra CHP Sinop İl Başkanı Aykut Cem Yalçınkaya, CHP Gerze İlçe Başkanı Birol Sazak, il ve ilçe yönetimleri katılım sağladı.

Açılış konuşmasını CHP Gerze İlçe Başkanı Birol Sazak yaptı. Sazak konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları verdi ardından söz CHP Sinop İl Başkanı Aykut Cem Yalçınkaya' ya bırakıldı.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından aday adaylarının kendini tanıttığı bölüme geçildi. Aday adaylarına 15 dakikalık süre tanındı ardından çekilen kura neticesinde aday adayları sırasıyla kürsüye çıktı.

Ahmet Uyanıksoy' un ardından söz CHP Gerze Belediye Başkanı Aday Adayı Orhan Ertuğrul’ a bırakıldı. Diğer aday adayları ile hiçbir kırgınlık ve küslüğünün olmadığını, birlikte çok işler başaracaklarını kaydeden Ertuğrul, Gerze’ nin sorunlarına deva olacağını belirtti. Ertuğrul, “Bildiğiniz gibi, 31 Mart 2024 Mahalle İdareler Seçimlerinde. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Belediye Başkan A. Adayıyım. Aday belirleme sürecinde Sizlerin tarafsız olarak o’nun adamı diye ayrım yapmadan herkesin desteklerini esirgemeyeceğini takdir ediyorum. Bu parti, hepimizin partisi. Ülkemizin kurucusu partimizin ilk genelbaşkanı büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İsmet İnönü’yü ve diğer parti başkanlarını saygı ile anar, vefat etmiş olan tüm parti üyelerimize Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun.

Arkadaşlar, 31 Mart 2019 Mahalle Idareler Seçimlerinde İlçemizde birtakım olumsuzluklar, anlaşmazlıklar olmuş, bu olumsuzlukları tekrar gündeme getirmeden, tüm CHP’li yol arkadaşlarımız birleşirse, seçimleri kazanabiliriz. Diğer bir deyişle bu olumsuzluklar, yine bu seçimde de hem adaylar üzerinde hem de üyeler arasında kırgınlıklar dargınlıklar meydana geldiğinde bu seçimleri kazanamayız. Hepimize bundan dolayı önemli görevler düşmektedir. Ben kimsenin yanında değilim, tek başıma Belediye Başkanı A. Adayıyım. Diğer aday adayları ile hiçbir kırgınlık dargınlığım yoktur. Arkadaşlarımın hepsi ile olumlu ilişkilerimiz vardır. Hepsi değerli ve saygı değer arkadaşlarımızdır. Benim de diğer arkadaşlar gibi yapmak istediğim ve yapacağım önemli projeler, yapılacak önemli belediye işleri vardır. Şayet bu görev bana verilirse, İl Başkanın, İlçe Başkanın ve İlçe Yönetimi ile yedi mahalle muhtarları, sivil toplum örgütleri, Gerzemizin önemli aydın insanları ile yapılması gereken projeler konuşulur. Bundan sonra ilk yapılması gereken projeler hayata geçirilir.

Belediyemizin çok çeşitli sorunlarından birisi alt yapı, yani yolların hem insanlar hem de taşıtlar için uygun olmamasıdır. Diğer bir deyişle, yolların çukur olması, kaldırımların bozuk olması insanlar ve taşıtlar için olumsuzluklar doğurmaktadır. Köşk caddesinde tek şeritli olan yolun çift şerite ortası bölünmüş, yolun iki tarafında arabaların park edebileceği ve arabaların serbestçe geçebileceği yolu yapacağım. İskele caddesine giden yoldaki çiçekleri ve meyve ağaçlarını kaldırılarak, sağ ve sol taraftaki ev sahiplerinin araçlarını park edebileceği şekilde düzenleyeceğim

Belediye caddesinde, köşk caddesinde, Orta Çay Bahçesindeki yolları döşenen küçük büyük taş parkeleri ( bu taşlar ilkçağ ve ortaçağın şehirlerarasına döşenen taşlardır.) yani, bu taşlar ancak tarihi eserlerin yer aldığı han, hamam, kervansaray, camiilerin, eski yerleşim yeri mahallerin yollarına döşenen taşladır. Bu ytaşlar yerine geçme taşlar döşeyeceğiz. Gürleyik deresinin yağmur suları, kanalizasyon suların yapmış olduğu taşkınlıkların Samsun- Sinop caddesinin aşağı dere boyunca taşlar, molozlar, atıklarım temizlenmesi, derenin iç yüzeyine beton dökülerek belirli aralıklarla tümsekler koyularak suyun akış hızını azaltılması: derenin kenarlımdaki demir korkulukların yeniden yapılandırması yapacağım.

Gerzemizin Cuma günleri halkırmızım kullandığı eskimiş olan Pazar yerinin kötü görüntümünü, 4-5 metre yüksekliğinde bir Pazar yeri yapacağın. Pazar yerinin alt kısmını Osman Pamukoğlu cad. Başlayarak pazarın alt kısmın iki katı otoparka dönüştürmek için finasman sağlanırsa, ( Istanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerinin veya devletimizin) desteği ile yapacağım. Bu çalışmalar yapılırken, Pazar yerimizin 19 mayıs mahallesinde Doktor Bahattin Sok. Çok geniş cadde ve sokaklarda hem sebze meyve hem de giyim-eşya pazarı kurulabilir

Kadınlarımızın iş hayatını kolaylaştırmak, onların her alan destek olabilmek için çocuklarına bakabilecek gündüz bakım evleri yapacağım.

Çocukların gençlerin gidebildiği her türlü oyunları oynayabildiği gençlik merkezi yapacağım. Gerzemizdeki spor kulüplerine belediyemiz tarafından maddi- manevi destekler verilecektir.

Turizmi canlandırmak Gerzemizi yurdumuzda tanıtmak için festivaller, şenlikler veya yayla turizm (sorkun şalaleri), doğa sporları gibi sosyal faliyetler yapacağım.

Mahalelerde yeşil alanları çoğaltarak çocukların, gençlerin, yaşlıların oturabileceği, ayrıca geniş parklarda, havuziu doğada bulunan her çeşit hayvanlarının heykellerinin (fil, asian, kaplan vs.) olabileceği parklar yapacağım.

Gerzemizin yedi mahallesinde, mahalle evleri projesi yapacağım. Bu evlerde tarihi dokuyu bozmadan içinde kütüphanesi, oturma salonu, masa tenisi gibi sosyal alanlar oluşturulacaktır.

Hurmadibi ve Allattin Şahin Cad. Alt kısmındaki kıyı şeridini düzenleyerek plaj kurulacaktır.

İlçemizde maddi durumu iyi olmayan ailelere her türlü maddi ve manevi destek verilerek onlara her türlü gereksimleri karşılanacaktır. Ayrıca, bu durumlarda olan ailelerin küçük çocuklarına (3-6 yaş arasındaki çocuklara) her gün bir litre süt verilecektir.

Kırsal kalkınmada köylerimizdeki yardıma muhtaç ailelere sebze-meyve üreten, seracılık yapan insanlara her türlü gübre, yem, tohum desteği sağlanacaktır. Yine köylerimizde, çiftçilerimize tarımda üretimi arttırmak için ziraat mühendisleri arayıcılıyla ilaçlama, gübrelerne, meyve ağaçlarının budanması ve bakımı ile ilgili kurslar açılacaktır. Gerzemizde, yüksek öğretim görmek amacıyla gelen öğrencilere kalabilecekleri öğrenci yurtları belediyemiz, devletin imkanları ve özel sektörün katkılarıyla yapılacaktır

Erfelek barajından ilçemize içme suyu olarak gelecek olan su, Erfelek, Sinop ve geçmiş olduğu köylere su verildiğini düşünürsek, ba gelecek yıllarda il ilçe ve köylerin su ihtiyaçlarım karşılamayacak: sonuçta susuz şehüler, köyler ortaya çıkacaktır. Bunun için bu baraj projesi, olumlu ve yapılması öngörülen bir projedir.

Dünyamızım, ülkemizin gelecek yıllarda 50-100-200 ve daha sonraki yıllarda küresel ısınmadan dolayı yağışların (kar yağmur) azalması ile dünyada ve ülkemizde susuz yıllar beklemekteyiz. Bunun için Sarımsak çayı üzerine baraj yapılması projesi var. Fakat bu projemiz, belediyemizin maddi olanakları ile yapılabilecek bir şey değildir. Ancak, gerekli girişimler hem belediye hem de milletvekilleri aracılıyla devletimiz tarafından yapılmasını sağlayacağım.

Arkadaşlar, herkesin bildiği gibi, büyükşehirlerde, ilçelerde, köylerde her alanda suyun tasarruflu kullanılması için bilbordlarda, televizyonlarda, reklam panolarında, halkın su ve suyun öneminin bilgilendirilmesini sağlayacağım. İlçemizi temiz ve yaşanabilir bir şehir haline getirerek ülkemizin örnek aldığı bir şehir yapacağım.

Yapılmasını istediğim onlarca proje var. Fakat yapılacak projeler belediyemizin bütçesinin yeterli olmadığından devletimizin desteği ile olacak hastane, okul vb. Projelerdir. Bu projeler, belediyemiz tarafından bütçenin tasarruflu kullanımı ile her şey yapılabilir. Bu projeler, sizlerin ve tüm Gerze halkımızın desteği ile yapacağım. Güzel yarımlara ulaşmak ancak sizlerin destekleriyle olur. Kazanmak için, ayrım yapmadan, seçilebilir bir adaya ve Mart ayında yapılacak Mahalle Idareler Seçimlerinde, 2019 Mart ayında yapılan seçimlerde yaşanan olumsuzlukların olmaması ve yapılacak olan önseçimde de aynı olaylar meydana geldiği taktirde, belediye seçimlerini kazanmak olanaksız olacaktır. Bu benzeri olayların olmaması seçilecek adaya oy vermenizi taktirlerinize sunuyorum" diye konuştu.

AdminAdmin