Siyaset
Giriş Tarihi : 09-12-2023 13:08   Güncelleme : 09-12-2023 13:43

Uyanıksoy, Dost Eller Projesini anlattı

Gerze Belediye Başkanı Aday Adayı Ahmet Uyanıksoy, Dost Eller ve Halk Kart Projelerini anlattı. Vatandaşların kullanmadıkları eşyaları belediyeye bağışlayabileceğini kaydeden Uyanıksoy, bağışladıkları eşyalar karşılığında bir çek alacaklarını söyledi

Uyanıksoy, Dost Eller Projesini anlattı

CHP Gerze Belediye Başkanı Aday Adayı Ahmet Uyanıksoy yaptığı açıklamada: “Dost Eller Projesi ile vatandaşlarımız kullanmadıkları eşyalarını belediyeye bağışlayabilecek. Bu bir kıyafet, eski bir soba ya da alet edevat olabilir. Siz aradığınızda belediye evinizden bunları alacak. Oluşturacağımız atölyede, bağışlanan bu ürünler onarılacak, tamir edilecek, gerekirse kuru temizlemesine kadar yapılacak. Bize ait bir mağazada bu ürünleri sunacağız. Siz, bağışladığınız ürün karşılığında bir çek alacak ve bu çeki bizim ya da kendiniz belirlediğiniz ihtiyaç sahibine verebileceksiniz. Bu çekle ihtiyaç sahibi vatandaşımız, yığılı, darmadağın, üst üste ve kırık değil, bakımı ve onarımı yapılmış temiz ve hazır ürünleri, cüzi bir fiyat karşılığı alabilecek. Ekonomik şartlar bakımından bugün 100 lira olan bir gömleği ihtiyaç sahibi vatandaşımız bu mağazadan 20 liraya alabilecek. Bu miktarı da de o mağazanın temel giderlerini karşılamak için kullanacağız. Bu sayede, bir elin verdiğini diğer elin görmeyeceği bir sistem oluşturacağız.

Sosyal Belediyecilik kapsamında Gerze Belediyesi Halk Kart Projesini hayata geçireceğiz. Biz artık Ramazan çadırı kurmayacağız. Aşçı maliyeti, servis maliyeti, tabak çanak maliyeti, çadır kurulum maliyeti vb. giderlere artık girmeyeceğiz. Kaymakamlığımızın, fakir fukara fonunun ve muhtarlarımızın aracılığıyla belirleyeceğimiz gerçek ihtiyaç sahiplerine bu kartı vereceğiz. Ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız bu Halk Kartı istedikleri yerde kullanabilecekler. Böylelikle Gerze esnafı da kazanacak. İsteyen istediği yerde iftarını ve sahurunu yapabilecek. Ne alan bilecek ne veren bilecek. Böylece, bir tas çorba içen kişinin fotoğrafını çekip de şehir meydanında boy boy sergilemeyeceğiz. İnternet sitelerinde yayınlamayacağız. Son derece hijyenik bir şekilde ve kendi tercihlerine göre yemek ihtiyacını karşılayabilecek. Hatta bu kartla, elektrik, su ve market harcamaları gibi bazı ödemelerini de yapabilecek. Bu projeyi muhakkak hayata geçireceğiz. Sosyal belediyecilik anlayışımızda bu bizim için son derece önemli. Özellikle engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın bu sistemden yararlanabilmesi için detaylı bir çalışma yapacağız.

Bunun birlikte belediye içerisinde özellikle kadın arkadaşlarımızın görev alacağı ve sosyal politikalarımızı takip edecek bir birim kuracağız. Sadece bu projeler için değil, vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında çalışan bir birim olacak. Tüm bu sorunları çözeceğiz. Çünkü biz sosyal demokrat anlayışı benimsiyor ve bu anlayışa göre bu ilçeye hizmet etmek istiyoruz” diye konuştu.  

AdminAdmin